Messi fortsätter i landslaget efter VM-triumfen

Rico Liljedahl/TT

Anton Johansson/TT

Publicerad 2022-12-18

Messi med VM-bucklan.

Lionel Messi, 35, ledde sitt Argentina till VM-guld i fotboll. Landets första sedan 1986 då nationen leddes av en viss Diego Armando Maradona.

Efter fem försök fick Messi till slut sitt VM-guld – och efteråt meddelade han att han fortsätter i landslaget.

Lionel Messi hade gjort två mål och efter många om och men såg det ut att gå Argentinas väg. Men Kylian Mbappé kvitterade sent för Frankrike i förlängningen.

Men efter straffsparkar stod det klart att Argentinas herrlandslag är världsmästare i fotboll för tredje gången i historien.

– Det är galet hur det blev. Jag ville det här så mycket. Jag visste att Gud skulle ge det till mig, jag hade en aning om att det skulle bli så här. Nu ska jag njuta, säger Messi enligt det argentinska landslagets officiella Twitter-konto.

”Vad mer finns det?”

Lionel Messi gjorde sitt femte VM, blev utsedd till turneringens bäste spelare och fick alltså till slut sitt efterlängtade VM-guld.

– Min karriär är på väg mot sitt slut då det här är mina sista år. Vad mer finns det efter det här?, säger han i argentinsk tv enligt AFP.

Men fler landskamper ser det ut att bli. Efter slutsignalen meddelade superstjärnan att han fortsätter i landslaget – åtminstone ett tag till.

– Jag vill fortsätta uppleva några fler matcher som världsmästare, säger han.

Men först vill han fira.

– Vi led mycket, men vi gjorde det. Vi kan inte vänta på att komma till Argentina och se hur galet det kommer att vara, säger han enligt Argentinas Twitter-konto.

Just att landslaget och spelarna har lidit fram till VM-triumfen var även andra spelare inne på.

– Det var en väldigt komplicerad match, de kom tillbaka för att kvittera i matchen men det var vårt öde att lida, säger målvakten Emiliano Martinez enligt AFP och fortsätter:

– Allt jag har drömt om har uppnåtts. Jag har inga ord för det här. Jag var lugn under straffläggningen, och allt gick som vi ville.

”Föddes för att lida”

Rodrigo De Paul:

– Vi föddes för att lida, vi kommer att lida hela våra liv, men jag kommer inte att glömma detta. Jag tycker att vi är rättvisa vinnare. För att bli mästare var vi tvungna att slå den senaste mästaren och vi gjorde det. Detta är en glädje som jag inte kan förklara, säger mittfältaren.

Den argentinska förbundskaptenen påpekar att det är dags att njuta av VM-guldet.

– Jag vill säga åt folk att njuta eftersom det här är ett historiskt ögonblick, säger Lionel Scaloni.