Rooney avgjorde med konstmål

Publicerad 2016-01-02

Fotboll. Manchester United hade inte vunnit i Premier League sedan den 21 november förra året.

Men sex matcher utan seger i ligan fick räcka - Wayne Rooney avgjorde när Swansea besegrades, 2-1.

Knappa kvarten återstod på Old Trafford när Anthony Martial serverade Rooney som läckert styrde in bollen bakom Swanseakeepern Lukasz Fabianski. Fullträffen var Rooneys 238:e i United-tröjan, därmed har han gjort ett mer än Denis Law, och har nu gjort näst mest mål i klubbens historia. Sir Bobby Charlton toppar listan på 249 mål.

Efter en mållös och chansfattig första halvlek fick United en smakstart på den andra akten inför hemmafansen, när fransmannen Martial nickade in Ashley Youngs inlägg i den 47:e minuten. Islänningen Gylfi Sigurdsson kvitterade drygt 20 minuter från slutet och oron för ett nytt poängtapp spred sig bland Unitedfansen.

Hemmalagets kritiserade manager Louis van Gaal såg bekymrad ut, men i den 77:e minuten fixade Rooney tre poäng. På tilläggstid byttes Michael Carrick in - engelsmannens 400:e framträdande för Manchester United.

Swansea hade två heta kvitteringschanser på tilläggstid. Lagkaptenen Ashley Williams skickade iväg ett tungt skott, som hemmakeepern David De Gea räddade. Och precis före slutsignalen nickade gästernas målvakt Fabianski strax utanför.

Arsenal vann hemma

I toppen tog Arsenal tre nya poäng när Newcastle besegrades, 1-0. Laurent Koscielny avgjorde i den 72:a minuten hemma på Emirates Stadium. Samtidigt tappade Leicester poäng, 0-0, hemma mot Bournemouth. Riyad Mahrez missade en straff, efter att gästernas Simon Francis fått rött kort i den 57:e minuten.

West Hams Andy Carroll börjar hitta storformen. På lördagen sänkte han sin förra klubb Liverpool med en distinkt nick i den andra halvleken. Londonlaget vann, 2-0, och klättrade upp till femte plats i Premier League.

West Ham var det bättre laget på Upton Park - laget var mer bestämt och spelade en effektiv anfallsfotboll som resulterade i två mål. Michail Antonio bröt dödläget i den tionde minuten när han satte pannan till Enner Valencias fina högerinlägg. Efter paus fastställde Carroll slutresultatet.

Assist av Toivonen

Ola Toivonen hoppade in på tilläggstid när Sunderland tog tre blytunga poäng hemma mot bottenkonkurrenten Aston Villa. Svensken hann spela fram Jermain Defoe som fastställde slutresultatet, 3-1.

Watford var på väg mot en skrällseger hemma mot Manchester City men med två sena mål såg Yaya Touré (82:a minuten) och Sergio "Kun" Agüero (84:e) till att tabelltrean fortsätter att nafsa toppduon i hälarna. City har tre poäng upp till Arsenal och en till Leicester.