MFF petar sportchefen – Andersson gör comeback

TT

Publicerad 2023-01-04

Andreas Georgson petas från sportchefsrollen och får en annan tjänst i Malmö FF. Arkivbild.

Efter fjolårets misslyckade allsvenska säsong petar Malmö FF Andreas Georgson som sportchef. I stället gör Daniel Andersson comeback på posten.

Andreas Georgson är kvar i föreningen, men som teknisk chef ”med det strategiska ansvaret för att uppnå föreningens långsiktiga sportsliga mål”, skriver MFF i ett pressmeddelande.

”Inför 2022 ökade vi resurserna i den sportsliga ledningsorganisationen med målet att göra den mer hållbar och förbättra möjligheten att nå våra korta och långsiktiga mål. Lutat mot erfarenheterna vi fick under fjolåret samt den utvärdering som genomförts efter säsongen så korrigerar vi nu organisationen inför 2023”, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Andersson var under många år MFF:s sportchef, men fick inför 2022 titeln sportdirektör med det övergripande ansvaret för alla sportsliga verksamheter i föreningen.

Fjolåret var turbulent för MFF. Laget vann svenska cupen och tog sig till gruppspelet i Europa League, men i allsvenskan blev det blott en sjunde plats.

Efter att ha haft tre olika tränare under 2022 – Milos Milojevic, Andreas Georgson och Åge Hareide – gjorde MFF i november klart med Kalmars Henrik Rydström som ny tränare inför säsongen 2023.