TT

Publicerad 2022-12-17

Kroatiens Mislav Orsic avgjorde bronsmatchen mot Marocko.

Silver i Ryssland 2018.

I Qatar avslutade Kroatien fotbolls-VM i Qatar med att spela hem bronset, efter 2–1 mot Marocko.

Matchvinnaren: Mislav Orsic.

Bronsmatchen på Khalifa International Stadium fick en intensiv start. Redan i sjunde minuten satte Kroatiens Josko Gvardiol 1–0 då han avslutade en fin frisparksvariant med att språngnicka in bollen i nät.

Drömstart, så klart.

Men överläget varade inte särskilt länge.

Redan två minuter efter höll Achraf Dari sig framme på en frispark och nickade in kvitteringen.

Marocko hade sedan det mesta av spelet under den första halvleken, men kvaliteten fanns hos kroaterna.

Vilket visade sig i slutet när Mislav Orsic stod för en fin lyftning mot bortre stolpen och bollen gick in via ramverket till 2–1.

Ett mål som räckte till seger och bronset, trots att andra halvlek återstod.

Kroatien har därmed tagit medalj i två raka VM-slutspel; silver i Ryssland 2018 och så brons i Qatar 2022.