Isaks mål räckte inte för Real Sociedad

TT

Publicerad 2021-11-25

Real Sociedads svenske anfallsstjärna Alexander Isak jublar efter 1–1-målet borta mot Monaco i Europa League-gruppspelet. Men fullträffen räckte inte, då Real Sociedad föll och nu riskerar att missa slutspelet i turneringen.

Alexander Isak slog till med säsongens sjätte mål.

Men hans Real Sociedad föll mot Monaco och är nu illa ute i Europa League-gruppspelet.

I La Liga går Real Sociedad starkt och är tabelltvåa bakom Real Madrid. Men i Europa League har ”La Real” det lite tuffare. Svenske anfallsstjärnan Alexander Isak gjorde visserligen säsongens sjätte mål – det tredje i Europa League – till 1–1 i gruppfinalen borta mot Monaco. Men det hjälpte inte baskerna.

Monaco vann med 2–1 hemma på Stade Louis II, och då PSV samtidigt vann med 2–0 hemma i Eindhoven mot Sturm Graz innebär det att Real Sociedad nu ”bara” är trea i gruppen med en match kvar. I den, om två veckor, väntar PSV på hemmaplan – och Real Sociedad måste vinna för att gå vidare till playoff till utslagsrundorna.

Endast gruppsegraren, i nuläget Monaco, går direkt till slutspel. Tvåan går till playoff om en plats i slutspelet. Det tredjeplacerade laget får nöja sig med spel i nya Europa Conference League-slutspelet efter nyår.

Noterat i övrigt från Europa League-fotbollen:

+ Marseille får spela vidare i Conference League. Det står klart efter 2–4 mot Galatasaray. Lazio och Galatasaray går vidare från den gruppen.

+ Danska Midtjylland är med i kampen om en slutspelsplats efter 3–2 hemma mot Braga. Därmed är Midtjylland en poäng efter just Braga och två bakom Röda Stjärnan.