Conte får munkavle av Tottenham

TT

Publicerad 2022-02-18

Tottenhams tränare Antonio Conte. Arkivbild.

Tottenham tillämpar silenzio stampa, ja i alla fall för tränaren Antonio Conte i italienska medier. Det skriver The Guardian.

Sedan Conte i en intervju sägs ha antytt att januarifönstret försvagat hans trupp, har klubbledningen satt stopp för intervjuer med italienska medier på ett tag.

När transferfönstret stängde hade Tottenham förlorat Dele Alli till Everton och lånat ut både Tanguy Ndombele och Giovani Lo Celso. In kom i stället svenske Dejan Kulusevski och Rodrigo Betancur.

Enligt Conte ska han ha sagt något helt annat, nämligen att klubben gjort det bästa de kunde under fönstret och att han inte behöver medier för att prata med sin chef, Daniel Levy.

– Ordföranden känner väl till mina åsikter. Om jag behöver prata med honom så går jag direkt till honom. Det är inte viktigt för mig att gå till medier. Jag kan prata med honom.

– Jag stördes av den här specifika situationen eftersom jag hade en intervju med italienska medier. Det betyder att klubben nu inte vill att jag pratar med italienska medier eftersom översättningen inte blev så tydlig i mitt huvud.

Enligt The Guardian säger Conte att det han uttryckt i intervjun var att Kulusevski och Betancur gör laget mer komplett.

– Jag tycker att jag var väldigt, väldigt tydlig.