Femte raka för Brynäs

TT

Publicerad 2020-10-30

Brynäs Lara Stalder (höger) fortsätter att ösa in mål för sitt Brynäs. Mot Modo kom tolfte fullträffen. Arkivbild.

Brynäs drar ifrån i toppen av SDHL-tabellen efter femte raka segern som kom efter 2–1 borta mot Modo.

Men det var inte helt utan bekymmer. Modo inledde starkast men fick inte utdelning på sina lägen. I stället var det gästande Brynäs som tog ledningen i den andra perioden genom Lara Stalder som satte sitt tolfte mål för säsongen. Josefin Bouveng utökade ledningen tio minuter senare innan Modo snabbt replikerade genom Daniela Pejsova.

Men efter att den sista perioden, precis som den första, slutat mållös kunde Brynäs andas ut – och göra ett litet ryck i tabellen. Laget leder nu med fem poäng före tabelltvåan Luleå, som dock har en match mindre spelad.

I Stockholmsderbyt mellan SDE och AIK var det hemmalaget SDE som gick segrande ur kampen med 3–2 – men först efter förlängning. Alexandra Anderson satte först 2–1 och var även den som fick in den avgörande pucken i förlängningen.