Murray enkelt till kvarten

Publicerad 2016-07-04

Tennis. Nick Kyrgios kämpade i ett set.

Sedan tog Andy Murray över helt. Titelfavoriten tog sig enkelt till kvartsfinal i Wimbledon: 7-5, 6-1, 6-4.

I första set var det tufft, det andra fick Andy Murray mer eller mindre gratis och i det tredje avslutade skotten den unge australiern Nick Kyrgios tennisäventyr i Wimbledon för den här gången.

Kyrgios räddade två matchbollar i egen serve vid ställningen 3-5, men när Murray fick nästa chans skickade han en otagbar förstaserve ut mot forehandrutans sidlinje och knöt näven.

– Nick tappade fokus i mitten av andra set och även om han servade bra i tredje set kände jag att jag kunde styra duellerna när jag bollen i spel, sade Murray i segerintervjun i C More.

Vunnit två av två

Den 29-årige britten är favorit till finalplatsen på undre halvan och ställs närmast mot fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, vars landsman Richard Gasquet tvingades bryta åttondelsfinalen redan i första set. Murray har mött Tsonga två gånger i Wimbledon och gått segrande ur båda matcherna, kvartsfinal 2010 och semifinal 2012.

– Man lär sig av alla matcher man spelar: Man ser vad som funkar och försöker använda sig av det. Men Tsonga är en toppspelare på gräs och jag måste spela riktigt bra för att vinna, sade Murray.

"Hoppas på revansch"

På övre halvan är schweizaren Roger Federer klar för kvartsfinal för 14:e gången. 6-2, 6-3, 7-5 blev 34-åringens segersiffror mot amerikanen Steve Johnson och Federer ställs nu mot kroaten Marin Cilic.

– Han sopade mig av banan i US Open för några år sedan så jag hoppas på revansch, sade Federer.

Femteseedade Kei Nishikori tvingades bryta matchen Cilic. Japanen dras med en revbensskada och efter att ha förlorat första set klart valde han att kasta in handduken vid ställningen 1-5 i det andra.

Sam Querrey, som slog ut världsettan Novak Djokovic i tredje omgången, är också klar för kvartsfinal. Amerikanen besegrade fransmannen Nicolas Mahut i tre raka set.

TT-AFP

Följ ämnen i artikeln