Fjärdekedjan frälste Rögle – vann igen i Växjö

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-04-07

Linus Sjödin gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när hans Rögle vann med 4–2.

Rögle fortsätter att chocka i SHL-slutspelet.

Efter vinst med 4–2 leder nu Skånelaget med 2–0 i matcher mot Växjö.

Mycket tack vare fjärdekedjan som klev fram när det behövdes.

Man brukar säga att det gäller att alla drar sitt strå till stacken.

Och i den andra semifinalen mot Växjö visade Rögle prov på just det när kedjekamraterna i fjärdelinan stod för mycket av produktionen framåt, och “stjärnorna” i stället stod för det mentala spelet.

– Växjö är ett bra lag så det gäller att komma in under skinnet på dem. Jag tycker att Dennis (Everberg) lina visar vägen för oss andra. Då blir det att de blir lite svagare och vi kommer under skinnet på ett bra sätt, säger Simon Zether till TV4 Play.

Första SHL-målet i karriären

Och det skulle visa sig ge utdelning.

Först ut att öppna dagens målskytte var 18-årige Simon Zether, som i sin 49:e match för säsongen till slut fick göra karriärens första SHL-mål.

– Det var glädje. Speciellt med alla Röglefans som är här och stöttar oss. Det var grymt skönt, säger 18-åringen.

Växjö svarade dock genom den betydligt mer rutinerade Robert Rosén som elegant styrde in kvitteringen i början av den andra perioden.

Men glädjen blev kortvarig för hemmalaget. Bara minuten senare gav Zethers kedjekamrat, Linus Sjödin, Skånelaget ledningen på nytt. Ledningsmålet var näst intill identiskt Roséns kvittering.

Höll undan

Målutbytet fortsatte i den tredje perioden, på bara några sekunder hade ställningen gått från 1–2 till 2–3. Simon Ryfors stod för Rögles tredje mål.

Växjö försökte sedan hitta en kvittering, men utan framgång. I stället kunde Linus Sandin skicka in en sista puck i tom målbur och fastställa slutresultatet 4–2.

Röglefansen kunde därmed konstatera att de vunnit sin åttonde raka slutspelsmatch och har, efter två bortamatcher mot grundserietvåan Växjö, 2–0 i matcher.

Efter matchen var Växjös lagkapten Joel Persson frustrerad över att hans lag förlorade just den mentala kampen.

– Det är klart att man är besviken. Men samtidigt tycker jag också att vi i många situationer beter oss som förlorare i dag. Vi behöver agera proffsigare än så. Man ser att vi är frustrerade i vissa situationer, och det ger dem energi. Så vi måste sluta med det, och fokusera på att spela hockey i stället, säger han till TV4 Play.

Nu vänder matchserien, och Rögle får chansen att spela två raka hemmamatcher. Den första spelas på tisdag.