Sagan om Marcus Rashford fortsätter

Publicerad 2016-02-28

Fotboll. Fotbollslivet leker för Marcus Rashford.

Manchester Uniteds unga anfallare gjorde två mål - igen - när det blev seger mot Arsenal, 3-2.

– Galet, sade 18-åringen i segerintervjun.

Två matcher in i seniorkarriären står Marcus Rashford på fyra mål för Manchester United.

Efter succédebuten med två fullträffar mot Midtjylland i Europa League i torsdags - då 18-åringen fick hoppa in när Anthony Martial gick sönder på uppvärmningen - fortsatte det i samma sagolika stil i toppmötet med Arsenal i Premier League.

Rashford, som kom till Uniteds ungdomsakademi som 7-åring, fick första målet till skänks av Arsenalförsvaret. Brasilianen Gabriels rensningsförsök gav Rashford fritt fram i den 29:e minuten.

"En bonus"

Tre minuter senare bröt nästa jubel ut på Old Trafford. Rashford smög in mellan Arsenals mittbackar och fick gott om plats att nicka in Jesse Lingards inlägg.

– Det är min första match i Premier League. Det var fantastiskt. Att få sätta två är en bonus. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att göra mål, sade Rashford till Sky Sports.

Danny Welbeck, som gjorde sin första match från start för säsongen, reducerade strax före paus men Ander Herrera satte 3-1 via Arsenals mittback Laurent Koscielny i den 65:e minuten. Assisten? Just det, Marcus Rashford.

– Det är galet. Det går inte att beskriva, sade 18-åringen.

Mesut Özil såg till att det blev en spännande avslutning när han studsade upp 2-3 i nättaket men Manchester United höll undan.

I och med förlusten har tabelltrean Arsenal fem poäng upp till serieledaren Leicester.

"Spurs" vände

Tottenham låg länge under hemma mot Swansea men vände 0-1 till 2-1 på sju minuter genom mål av Nacer Chadli och Danny Rose. Tack vare vänsterbackens segermål efter hörna, hans första fullträff för säsongen, krympte "Spurs" avståndet till Leicester till två poäng.