Fredrik Andersson/TT

Anton Johansson/TT

Publicerad 2022-11-12

Sista matchen före VM-uppehållet.

Då knockades Aymeric Laporte blodig när hans Manchester City chockartat föll med 1–2 hemma mot Brentford.

Senare vann Arsenal med 2–0 mot Wolverhampton efter två mål av Martin Martin Ødegaard – och ökade avståndet i Premier League-toppen.

Brentford fick sista ordet i matchen. Med två minuter kvar av den tio minuter långa tilläggstiden kontrade bortalaget in 2–1. Siste man på bollen och matchhjälte: Ivan Toney, 26, som inte togs ut i den engelska VM-truppen.

– Jag kan bara fortsätta göra mitt bästa, göra bra saker för laget och vem vet vad som kan hända då. Självklart är det en besvikelse (att inte vara med i VM-truppen), men jag vet vad jag är kapabel till, säger tvåmålsskytten enligt The Guardian.

Samme Toney öppnade även målskyttet för gästande Brentford 15 minuter in i matchen innan Phil Foden kvitterade på tilläggstid i första halvlek.

João Cancelo försökte filma till sig en straff i slutminuterna, före matchavgörandet, något domare Peter Bankes inte gick på utan delade i stället ut en varning till portugisen.

Knockades blodig

Andra halvlek fick dessutom ett långt uppehåll inledningsvis efter att 28-årige Laporte, som tidigare i veckan blev uttagen i Spaniens VM-trupp, oturligt fick en armbåge i ansiktet i samband med en hörna.

Efter flera minuter – och med ett kraftigt bandagerat huvud – var mittbacken uppe på benen igen och jagade ett ledningsmål tillsammans med övriga lagkamrater i City.

Men det blev alltså förlust med 1–2.

– De må vara Manchester City, men de är människor och människor kan också förlora matcher, säger Ivan Toney.

Arsenal kan rycka

City hade chansen att ta sig förbi Arsenal och upp i serieledning, men förlusten gör att Manchester-klubben fortsatt är tvåa i tabellen.

Och nu är det avståndet fem poäng.

Arsenal vann nämligen borta mot Wolverhampton med 2–0 senare under kvällen. Stor häjlte: norske landslagsmannen Martin Ødegaard med sina två mål.

Helgens Premier League-omgång är den sista innan VM i Qatar inleds, ligan återupptas sedan den 26 december.