Åberg förlängde sin svit i Mastersgenrepet

TT

Publicerad 2024-04-06

Ludvig Åberg. Arkivbild.

Den svenske golfstjärnan Ludvig Åberg ska nästa vecka spela US Masters – hans första majortävling i karriären.

Efter två dagars spel i genrepet i Texas väntar 24-åringen på att det ska lossna, men via en stark spurt klarade han sin sjunde raka kvalgräns för året.

Svensken har långt upp till ledaren Akshay Bhatia, USA, i PGA-tourtävlingen i San Antonio, Texas, men det finns ändå möjlighet att nå en fin placering.

Åberg gick den andra rundan på 71 slag – ett under par – och 24-åringen är –1 inför helgens spel. Efter nio spelade hål på fredagen var han två över par och såg ut att missa sin första kvalgräns för i år, men på de sista nio hålen svarade Åberg för fyra birdies och en bogey.

Även Alexander Björk ligger på –1 efter 73 slag den andra rundan. Svenskduon ligger på delad 34:e plats och har hela tio slag upp till ledaren Bhatia, men är fem slag efter en trio som delar andraplatsen.

Alex Norén och Vincent Norrman klarade också kvalgränsen och med +1 totalt ligger svenskarna på en delad 63:e plats.

Tävlingen i Texas är Åbergs genrep inför US Masters – hans första majortävling – som spelas nästa vecka. Världsnian är den ende svensken som är kvalificerad för spel på Augusta National i Georgia.

Åberg blev proffs i somras och vann redan i november sin första tävling på PGA-touren. I år har han en andraplats samt ytterligare två topp tio-placeringar som bästa resultat.