Klart: Lauritsen lämnar Norrköping

Av: TT

Publicerad:
Rasmus Lauritsen lämnar IFK Norrköping för spel i Dinamo Zagreb. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Rasmus Lauritsen lämnar IFK Norrköping för spel i Dinamo Zagreb. Arkivbild.

IFK Norrköping får klara sig utan allsvenskans målfarligaste försvarare i jakten på en topplacering.

Rasmus Lauritsen är klar för Dinamo Zagreb.

Den 26-årige danske mittbacken klassas som en av allsvenskans bästa försvarare. Han är definitivt den målfarligaste med sex mål och fem målgivande passningar efter 22 omgångar.

Några fler matcher blir det inte.

Efter tuffa förhandlingar de senaste dagarna betalar Dinamo Zagreb enligt medieuppgifter 18 miljoner för Lauritsen.

Ekonomiskt en god affär i coronatider, i synnerhet med tanke på att dansken kostade runt två miljoner att lösa från Vejle inför förra årets säsong.

Sportsligt är det en påtaglig förlust. Stark i huvudspelet och brytsäker har Lauritsen varit en klippa i ett lag som haft problem med den kollektiva defensiven. Men det är främst för sin offensiv som mittbacken utmärkt sig och under tiden i klubben gjorde han tolv mål och sju assist på 57 matcher.

"Rasmus blev snabbt en spelare som vann våra och supportrarnas hjärtan med sitt uppoffrande spel och hans vilja att alltid sätta laget först. Det har varit ett privilegium att arbeta med honom och se hur han varje dag arbetat för att bli bättre. Det är extra roligt att lyckas hjälpa en sådan spelare vidare i sina drömmar", säger managern Jens Gustafsson till klubbens webbplats.

Lauritsen:

"Det här är ett stort steg för mig och något jag inte kunde tacka nej till, men jag kommer att sakna er och hoppas såklart allt det bästa för IFK Norrköping i framtiden", säger han till klubbens webbplats.

IFK Norrköping möter Sirius hemma på söndag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN