Åberg kvar i tätstrid – jagar Mastersvinnaren

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-04-21

Ludvig Åberg under den tredje dagen av PGA-tourtävlingen i South Carolina.

Den svenska golfsensationen Ludvig Åberg är kvar i tätstriden i den stjärnspäckade PGA-tourtävlingen i South Carolina.

Precis som i majortävlingen US Masters är Scottie Scheffler spelaren att slå – Åberg är tre slag efter den ledande världsettan.

Endast 69 spelare får delta i PGA-tourtävlingen i Hilton Head Island, South Carolina. Den svenske världssjuan Ludvig Åberg, som begick proffsdebut i juni i fjol, är en av alla stjärnor.

Efter att ha inlett med två raka 66-rundor – totalt tio under par – svarade 24-åringen från Eslöv för en mer beskedlig runda under lördagen.

Delad fyra

Visserligen inledde svensken med tre birdies och resten par under de första nio hålen, men på de avslutade nio hände inte mycket. Åberg svarade för en birdie på hål 11, men direkt efteråt blev det en bogey.

Därefter fick han nöja sig med sex raka par och 68 slag (–3) för dagen. Med totalt 13 slag under par är Åberg delad fyra.

Under sin majordebut förra veckan i US Masters på Augusta National slutade Åberg som ensam tvåa. Han gick länge en kamp om segern med världsettan Scottie Scheffler, men amerikanen kunde på de sista sex hålen rinna ifrån till en seger med fyra slag och vinna sin andra US Masters inom loppet av tre år.

Scheffler – som vunnit fyra av sina fem senaste tävlingar – var mentalt trött efter majorsegern, men tävlar även han i South Carolina.

Rusade upp i ledning

Världsettan inledde med 69 slag på torsdagen, men sedan dess har ingen trötthet märkts av. 27-åringen svarade för en 65-runda i fredags och på lördagen gick han åtta under par (63 slag) för att rusa upp i ledning på –16 inför söndagens sista runda.

Österrikaren Sepp Straka är ensam tvåa på –15, amerikanen Colin Morikawa är trea på –14 och ytterligare ett slag bakom återfinns Åberg samt Patrick Rodgers och Sahith Theegala, båda USA.

Vinnaren av tävlingen får ta emot en prischeck på drygt 39 miljoner kronor.