Nya fall sänkte Kalla och Nilsson

Publicerad 2016-01-06

Skidor. Två fall på två dagar var åtminstone ett för mycket för Charlotte Kalla.

Den svenska skiddrottningen föll till sjätte plats i Tour de Ski efter onsdagens vådliga vurpa och har i praktiken ingen chans att nå pallen totalt.

– Ska det jävlas så ska det jävlas ordentligt, sade hon.

Både Charlotte Kalla och Stina Nilsson kunde räkna in fall nummer två på lika många dagar i onsdagens klassiska millopp. Eter egna misstag i sprinten dagen innan var det polskan Justyna Kowalczyk som i sitt fall drog med sig både Kalla och Nilsson på onsdagen.

Kalla tappade nästan halvminuten men kämpade sig i mål som åtta, just före Maria Rydqvist - men hon tappade ytterligare en placering i sammandraget och är med nästan tre minuter upp till tredjeplatsen ingen reell pallkandidat längre.

Stina Nilsson åkte in på 16:e plats, två minuter efter segrande norskan Therese Johaug.

– Nu får det vara nog med oturen, sade en sammanbiten Kalla, med gräs- och smutsfläckar på dräkten efter att ha dråsat ner utanför det smala konstsnöspåret.

– Irriterande att det ska ta slut på det där sättet. Det fanns ingenstans att ta vägen när Kowalczyk föll. Det var bara upp på spåret igen och fajtas och försöka tappa så lite som möjligt.

– Det känns tomt. Jag är inte ens nyfiken på hur det står i totalen. Nu får jag bara försöka göra bra ifrån mig och ta med mig enskilda bra känslor om det nu kommer.

Ser tiden an

Stina Nilsson har inga toppambitioner i totalen och försökte se positivt på de senaste dagarnas fall.

– Maximal otur verkligen. Mitt lopp dog väl lite, jag försökte bara ta mig i mål, sade hon.

– I dag berodde fallet på andras åkning, inte så mycket på vad jag själv gjorde. Jag är faktiskt nöjd med känslan de här två dagarna, det tar jag med mig. Att det inte har blivit maximal utdelning, det gör inte så mycket. Jag har så himla många år kvar, så det är bara bra att jag lär mig saker.

Nära målet

Ida Ingemarsdotter höll sig säkert på benen och var med och drog bakom den norska tättrion med Johaug, Ingvild Flugstad Östberg - som behöll totalledningen - och Heidi Weng.

Ingemarsdotter var i mål som sexa, 1.13 efter Johaug och klev upp till åttonde plats i sammandraget.

En topp-tio-plats är målet för 30-åringen.

– Men det är tre tuffa etapper kvar. Det gäller att jag är bra med på fredag och lördag, jag behöver det inför den avslutande klättringen uppför Alpe Cermis, sade hon.

Emma Wikén väljer att dra sig ur Tour de Ski, för att istället satsa på träning på hemmaplan.

Oberstdorf, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln