– Följ reglerna – annars säger vi till din mamma!

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Spelföretagets udda varning till användarna

1 av 12

Onlinespelet ”Killing floor 2” har hårda regler för vad man får och inte får säga till andra spelare.

Bryter du mot regelverket kan du räkna med att bli bannlyst – vilket fått vissa användare att gå i taket.

Folk som spelar onlinespelet ”Killing floor 2” har börjat uppröras över att de måste uppföra sig när de chattar med andra spelare. Sexistisk och rasistisk jargong är inte välkommen, så inte heller mobbing.

De som inte följer reglerna får minst sagt hårda straff. Så här står det i spelets slutanvändaravtal:

”Kan inte stoppa monster”

– Om du fuskar eller smädar andra spelare kommer vi ta ifrån dig din cd-nyckel, banna dig från servrarna och skvallra för din mamma!

Många ”Killing floor 2”-fans gillar inte alls utvecklaren Tripwires hårda hållning och på Steams forum uppmanar man nu varandra att sluta spela deras spel.

– Ni kan inte stoppa monster genom att själva bli ett större monster, skriver en spelare.

Storm i vattenglas

– Det här är en regel som kommer att utnyttjas av vissa spelare. Folk som lätt tar illa upp kommer rapportera andra som inte har samma åsikter, menar en annan spelare.

Men Tripwires vice vd Alan Wilson anser att det hela är en storm i ett vattenglas.

”Kan ta ert spel”

– Folk är oroliga över att vi kan ”ta ifrån er ert spel”. Och, ja, det kan vi. Vi har sålt drygt 10 miljoner spel de senaste 10 åren. Jag tror att vi har tagit ifrån två personer rätten att spela våra spel. En av dessa dömdes senare i rätten för hackerbrott, skriver Wilson på Steam.

Wilson påpekar att Tripwire endast i extrema fall kommer att vidta åtgärder, och att syndaren i så fall bör ha verkat på flera servrar och mottagit reprimander för sitt språkbruk.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN