Superstudion kan göra ”Hunger games”-spel

Av: Jonas Högberg

Publicerad:

Filmbolaget investerar 330 miljoner kronor

1 av 4 | Foto: LIONSGATE
Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen i ”Hunger games”.

Telltale, studion bakom den hyllade spelversionen av ”The walking dead”, växer så det knakar.

Nu har filmbolaget Lionsgate investerat i företaget – vilket fått fansen att börja drömma om ett lika ambitiöst ”Hunger games”-spel.

”The walking dead.” ”Game of thrones.” ”Tales from the borderlands.”

Telltale Games är kända för att göra spel baserade på serietidningar, tv-serier, och andra företags spel. Men nu ska de istället utveckla ett eget universum – tillsammans med filmbolaget Lionsgate.

Variety rapporterar att Lionsgate investerat drygt 330 miljoner kronor i Telltale, med målet att ta fram spelversioner av berömda filmer och tv-serier. Bland de potentiella kandidaterna i Lionsgate-stallet finner vi fenomen som ”The Hunger Games”, ”Twilight”, ”Orange is the new black” och ”Mad men”.

Planerar supershow

Men innan några spel kan komma att bli verklighet planerar Telltale och Lionsgate att tillsammans ta fram en ”supershow”, som både ska omfatta en tv-serie och ett episodiskt spel. Enligt Telltale-chefen Kevin Bruner kommer ett avsnitt av tv-serien och ett avsnitt av spelet tillsammans utgöra ett avsnitt av ”supershowen”.

– Vårt mål är att skapa en produkt som har en ärlig chans att vinna både en Golden Globe och årets spel-utmärkelser. Det betyder att produktionens bägge halvor måste vara av högsta klass, säger Bruner till Entertainment Weekly.

Publicerad: