Avslöjat: det spelar man i Vatikanstaten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Invånarnas udda spelvanor sammanställda

1 av 8
”Hyperdimension neptunia re;birth 2: Sisters generation”.

Vatikanstaten är full av gudfruktiga män och kvinnor.

Men invånarnas spelpreferenser är onekligen något... märkliga.

Mangaflickor med stora bröst och spel med uppseendeväckande titlar som ”Natural selection 2” är ”ovanligt populära” i Vatikanstaten.

Sajten Steamspy samlar data från alla de gamers som använder sig av nedladdningstjänsten Steam för att köpa och spela pc-spel. Steamspy kan bland annat mäta vilka spel som är störst i världens alla länder, men man har också en annan funktion där man kan peka på vilka spel som anses vara ”ovanligt populära”. På så sätt kan man avgöra om specifika spel rent procentuellt sett spelas mer i vissa länder än genomsnittet.

Hjärndött skjutande

Av denna statistik att döma har Vatikanstatens invånare en särskild fäbless för multiplayerspelet ”Natural selection 2”. Det är drygt 2000 procent mer populärt i mikrostaten än spelet är rent globalt.

Spelets titel för onekligen tankarna till Darwins tes om evolutionen, men ”Natural selection 2” är knappast ett edutainmentspel – snarare en hjärndöd multiplayerskjutare där människor och utomjordingar gör upp med varandra.

Översexualiserade tonåringar

Tvåa på listan över ”ovanligt populära” spel i Vatikanstaten är det japanska rollspelet ”Hyperdimension neptunia re;birth 2: Sisters generation”, ett spel som kretsar kring ett gäng översexualiserade tonårstjejer.

Men man bör ha Vatikanstatens låga invånarantal (drygt 850 personer) i åtanke när man läser siffrorna. Det skulle nämligen räcka med att exempelvis ett fåtal vakter i Schweizergardet ägnar sig åt nämnda spel för att förklara deras ”ovanliga” popularitet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN