– ’Mirror’s edge 2’ släpps inom ett år

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenskspelet släpps senast mars 2016, enligt analytiker

1 av 5
”Mirror’s edge” från 2008.

Sju år.

Så lång tid har förflutit sedan svenska Dice släppte hyllade ”Mirror’s edge”.

Men kanske behöver du bara vänta ett till på uppföljaren.

”Mass effect 4” och ”Mirror's edge 2” är två av de mest efterlängtade spelen just nu.

Trots att vi vet försvinnande lite om dem. Men det kan vara på väg att ändras. I alla fall om vi får tro den i spelkretsar ofta citerade Wedbush-analytikern Michael Pachter.

I en rapport Pachter skrivit, och som Videogamer tagit del av, står det att läsa att de båda spelens utgivare Electronic Arts ser ut att gå mot ett starkt kalenderår 2016 (perioden 1 april 2015–31 mars 2016).

Nytt ”Star wars: Battlefront”

– Kalenderåret 2016 förväntas innehålla flera stora spelsläpp, däribland ”Mass effect 4”, ”Mirror’s edge 2”, ett nytt ”Need for speed”-spel och ”Star wars: Battlefront”.

Skulle Pachters spekulation stämma så innebär det alltså att både nya ”Mass effect” och ”Mirror’s edge” släpps innan den 31 mars 2016.

Och det är långt ifrån otroligt. Många tror att Bioware och Dice kommer visa upp sina respektive storsatsningar på spelmässan E3 i juni. Båda spelen har dessutom redan befunnit sig under utveckling i flera års tid.

Kan ha läckt information

”Mass effect 4” förväntas bli en direkt uppföljare till den tidigare trilogin, men med en ny huvudrollsinnehavare. Parkouräventyret ”Mirror’s edge 2” är av allt att döma en påkostad reboot av det första spelet som släpptes redan 2008.

”Star wars: Battlefront” har inget specifikt lanseringsdatum ännu, förutom att det sägs komma någon gång i vinter. Det är dock möjligt att italienska Gamestop kan ha avslöjat datumet oavsiktligt på sin hemsida. Tidigare i veckan hade man skrivit in datumet 10 december på spelets förbokningssida, men den informationen togs bort illa kvickt.

Publicerad: