Tidigare mästaren anklagas för fusk – hotar stämma Guinness

Slog rekord i Donkey Kong – använde emulator

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BARRY BRECHEISEN/AP
Billy Mitchell.

Billy Mitchell hade i flera år världsrekordet i arkadspelet Donkey Kong.

Men efter att ha anklagats för fusk plockas hans namn nu bort ur Guinness rekordbok.

Nu hotar hans advokater med att stämma organisationen.

Billy Mitchell har länge ansetts vara en av de bästa i världen på tv-spel.

Men nu har hans tidigare världsrekord ogiltigförklarats av organisationen Twin Galaxies, vars uppgift är att kontrollera just tv-spelsrekord.

Anledningen ska vara att Mitchell avslöjats med att ha spelat arkadklassikern Donkey Kong på en så kallad emulator, ett typ av program som gör att du kan spela arkadspel på datorn, rapporterar Sky News.

Twin Galaxies klassar detta som fusk vilket har resulterat i att Mitchell nu plockas bort ur Guinness rekordbok helt och även förbjuds att skicka in nya rekordförsök i framtiden.

Hotar med stämning

Förutom Donkey Kong, där han lyckades samla på sig hela 1 062 800 poäng, har han även haft rekord i klassikern Pac-Man från 1980.

Även det omnämnandet plockas nu bort från rekordboken.

Efter tilltaget hotar den forna tv-spelsmästarens advokater nu med att stämma både Guinness och Twin Galaxies.

I ett 168-sidor långt brev skriver de bland annat att de ska ”ta tillbaka de kränkande uttalanden de gjort mot honom” och ”omedelbart återupprättar hans goda rykte”.

Avslöjades på forum

Misstankar om att Mitchell hade fuskat sig till rekordet väcktes efter att en moderator på ett Donkey Kong-forum fick se bilder från när han spelade.

När han märkte att bilderna inte kom från en arkadmaskin så kontaktade han Twin Galaxies som valde att utreda händelsen.

Enligt Guinness rekordboks hemsida är den nuvarande Donkey Kong-mästaren Robbie Lakeman med ett rekord på 1 247 700 poäng.


FÖR FLER SPELNYHETER – KLICKA HÄR


Publicerad:

LÄS VIDARE