Xbox utlovar hundra titlar till Series X

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Microsoft/TT
"Psychonauts 2" gästas av sångaren och skådespelaren Jack Black. Pressbild.

SPELA

Ett nytt "Fable", Jack Black och ett svenskutvecklat spel tillhörde nyheterna vid Microsofts senaste Xboxpresentation.

Microsoft utlovar 100 titlar till Xbox Series X när den nya konsolen släpps senare i år. Ett av dem är förstapersonsskjutaren "Halo infinite", där världen som ska utforskas beskrivs som flera gånger större än de senaste två spelen i serien tillsammans. Ett klipp där luftvärnskanoner ska slås ut visades upp i Microsofts videopresentation som sändes på torsdagskvällen; det såg putsat men inte särskilt innovativt ut.

Fatshark gör samarbetsspel

Zombiespelet "State of decay 3" avslöjades, och därifrån visades ett klipp med en ung kvinna som med ett armborst till hjälp möter en zombiefierad hjort i ett vinterlandskap.

Finländska Remedy, som senast gjorde hyllade "Control", arbetar med actionfyllda förstapersonsskjutaren "Crossfire X" som kommer att ha ett gratis flerspelarläge och en ensamspelarberättelse.

Svenska utvecklaren Fatshark arbetar på en ny titel i "Warhammer 40 000:s" universum. "Darktide", som undertiteln lyder, kommer nästa år och släpps till en början konsolexklusivt till Xbox. Upp emot fyra personer ska samarbeta för att ta sig an monstruösa fiender i staden Tertium.

Nytt "Stalker"

Bland nyheterna kan nämnas en ny "Fable"-titel, men så mycket mer än att det är på gång fick tittarna inte veta. Obsidian, som ligger bakom actionrollspelet "The outer worlds", arbetar på "Avowed", ett nytt rollspel som utspelar sig i en fantasyvärld. "Stalker" från 2007 får också en uppföljare. Det ursprungliga spelet kretsade kring utforskandet av den avspärrade zonen runt kärnkraftverket Tjernobyl i en alternativ verklighet.

"Psychonauts 2" tar hjälp av skådespelaren och sångaren Jack Black, som framför en låt i spelet.

Nyheter om konsolen i sig lyste med sin frånvaro – och frågan om pris och exakt släppdatum är fortfarande höljt i dunkel.

Publicerad:

LÄS VIDARE