I vanliga fall är vi vana att se Marta som målgöraren.

I matchen mot Tyskland blev hon istället målsumparen.

Hon brände flera helt öppna lägen och matchen slutade 0–0.

Marta och Simone Laudehr i kamp om bollen.

På förhand pratades det om fotbollsfest med höga förhoppningar om många mål. Den fina fotbollen fick vi till viss del se – men målen lös helt med sin frånvaro.

Första halvleken var till stora delar Tysklands. De tryckte på och hade de flesta chanserna, till exempel en nick i ribban av Sandra Smisek. Brasilien föll tillbaka men hade en del vassa kontringar – bland annat slog Marta ett perfekt inlägg i slutet av halvleken.

Men inlägget nådde ingen av de framrusande brasilianskorna och chansen blev till slut helt ofarlig.

I andra havlek höjdes tempot och chanserna blev fler. Så även missarna.

Den största syndaren var utan tvekan Marta som fler gånger blandade lysande tekniska insatser med alldeles för svaga avslut. Bland annat kom hon helt fri med tyska målvakten Nadine Angerer men fick skottet rakt på tyskan.

Matchen slutade 0–0 och det var många besvikna miner bland spelarna när de vandrade ut från planen.

– Brasilien missade alldeles för många chanser, inte minst Marta. De måste sätta sina chanser, sa SVT:s expert Jonas Karlsson efter matchen.