Blake Griffins tripple-double sänkte Rockets.

Clippers segersiffror skrevs till 117-101.

Och till nästa match är Los Angeles stjärna Chris Paul tillbaka i spel.

Med pointguarden Chris Paul borta visste spelarna i Clippers att de behövde steppa upp ordentligt. Och en spelare gjorde det mer än andra, igen.

För andra matchen i rad stod Blake Griffin för en tripple-double när han gjorde 26 poäng, tog 14 returer och slog 13 assist i vinstmatchen mot Houston Rockets.

Inte på över tio år har någon spelare gjort en tripple-double två matcher i rad under ett NBA-slutspel. Senast det hände var 2012 genom Jason Kidd.

– Utan Chris måste alla ställa upp, sa Griffin till espn.com efter matchen, och fortsatte:

– Men det är inte en persons jobb, det är allas jobb.

"Hålla ihop laget"

Matchen var jämn fram tills det var ungefär sju minuter kvar. Då gjorde Clippers 12-0 på Rockets och med tre minuter kvar att spela ledde bortalaget med 101-88.

När matchen var färdigspelad hade Los Angeles tagit hem den första segern i semifinalserien med 117-101

– Mitt budskap matchen igenom var att vi skulle hålla ihop. Det fanns ingen anledning för oss att rasa ihop, säger Griffin till espn.

Clippers räknar med att Chris Paul, som snittar nästan 23 poäng per match i slutspelet, kommer att vara tillbaka till match två på onsdag natt.

Bulls van första semin

I nattens andra semifinal vann Chicago Bulls över Cleveland Cavalliers med 99-92 på bortaplan. Bulls tog ledningen direkt, samtidigt som Cleveland hade problem i sitt offensiva spel.

Det var Cavalliers första match utan skadade Kevin Love.

– Vi behöver spela bättre. Jag var inte bra idag, sa Lebron James som hade 19 poäng och 15 returer, men även sex turnovers.

I Chicago ledde Derrick Rose, 25 poäng och Pau Gasol, 21 poäng sitt lag till segern.