Dåliga nyheter för det ryska landslaget:

Nu har Per Hellmyrs och Daniel Berlin fått igång sina bandykroppar och VM-huvuden.

De båda Bollnäs-stjärnorna låg bakom 11–4-segern mot Kazakstan.

Efter en okej premiärmatch mot Finland ryckte landslaget upp sig ett par snäpp i mötet med Kazakstan.

Per Hellmyrs och Daniel Berlin låg bakom det mesta i den första halvleken, vilket var så länge matchen ännu var match.

Hellmyrs behövde bara sju minuter på sig att slå in 1–0, och när han spelade fram Jocke Andersson till 3–0 hade det inte ens gått 13 minuter.

Christoffer Edlund petade in tre bollar, Erik Pettersson fick till slut göra mål på straff och vips var det 9–1 tills halvtidsvilan.

Hotade aldrig Sverige

Andra halvlek spelades mer eller mindre bara av, Kazakstan kunde reducera några gånger men var aldrig i närheten att hota den svenska segern.

VM fortsätter med stormötet Ryssland–Sverige på onsdagskvällen. Matchen är planerad att spelas utomhus på Trud Stadion, men eftersom det varit problem med isen talar det mesta för att även den kommer avgöras i Volga Sport Arena.

I B-poolen studsade Norge snabbt tillbaka efter fiaskot mot Vitryssland, och slog USA med 7–0 medan Vitryssland slog Lettland med 18–2.