Motorsport

Linus Lundqvist vann titeln – klar för IndyLights

Av: 

Anna Andersson

Linus Lundqvist, mästare i USA

Foto: Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

SPORTBLADET

Segrar i tolv av 14 deltävlingar har gett Linus Lundqvist det han ville ha.

En titel i Formula Regional Americas och en fullt finansierad styrning i hans satsning mot Indycar.

– Det här betyder oerhört mycket för mig och min karriär, jublar han.

Den 21-årige svensken drömmer om en framtid som racerförare, men har inte det ekonomiska stöd som krävs för att ta sig framåt i de europeiska formelbilsklasserna, istället vände han sig inför säsongen till USA.

Med en enda målsättning. Att vinna mästerskapet i Formel 3 för att ta hem priset, en fullt finansierad satsning i Indy Lights, supportklassen under IndyCar.

Den satsningen gick hem. Svensken har varit överlägsen i mästerskapet och säkrade mästerskapet, trots att en tävlingshelg återstår.

- Helt, helt fantastiskt, säger Linus Lundqvist.

– Det har varit, och är, en obeskrivlig säsong. Jag vill tacka mitt team, Global Racing Group, och alla som har trott på mig och hjälpt mig att nå hit. Stort tack även, förstås, till Honda. Jag kan knappt förstå vad det är vi precis har vunnit. Jag är trött men väldigt, väldigt glad!

Linus Lundqvist klar för IndyLights 2021

Han säkrade titeln i Homestead, Florida, genom att starta alla tre race från pole position, köra snabbaste varv i samtliga lopp och vinna två av tre heat. Titeln säkrades genom en kontrollerad körning till andra plats i helgens avslutande race.

– Det har varit en nästan perfekt helg, berättar Linus Lundqvist.

– Två segrar, tre poles, tre snabbaste varv... Det var bara segern i det sista racet som saknades, men tyvärr gjorde jag en något sämre start och tappade till tredjeplatsen. Jag laddade på för att försöka ta tillbaka ledningen, men jag kom inte riktigt förbi. Det känns dock ärligt talat mindre relevant just nu - det viktiga var att vi säkrade mästerskapet.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Foto: Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.
Publisert:

LÄS VIDARE

”Hela min framtid vilar på den helgen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Linus Lundqvist

Indycar