Eguren gav Hammarby hopp

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-24

Chockstart av Elfsborg men sedan tog Hammarby över

Bajen i toppstriden igen.

Hammmarby får tacka Sebastian Eguren för den något överraskande 2-1 segern på bortaplan mot Elfsborg. Två mål i vardera halvlek av Eguren betyder att laget fortfarande har möjlighet till en topplacering i allsvenskan medan Elfsborgs guldchanser minskade betydligt.

Annars var det Elfsborg som började matchen klart bäst och redan i den 4:e minuten kunde Mathias Svensson nicka in ledningsmålet. Elfsborg dominas fortsatte men efter Sebastian Egurens snygga cykelspark som ledde till 1-1 i den 27:e minuten, fick matchen en annan karaktär.

- Efter det tog vi över matchen och bestämde det mesta på planen. Med tanke på motståndet var det här en av våra bästa matcher i år, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

Straff avgjorde

Efter kvitteringsmålet tappade de svenska mästarna Elfsborg mittfältet för resten av matchen och lyckades bara åstadkomma några halvchanser.

- Jag kände på mig att vi skulle vända efter kvitteringen, säger Hammarbys Petter Andersson.

Matchavgörandet kom i den 70:e minuten då Sebastian Castro-Tello chippade fram till Petter Andersson som föll i en duell med Elfsborgs målvakt Johan Wiland. Straff och gult kort för Wiland som missar nästa match.

Eguren satte straffen säkert i nät utan chans för Wiland. Hammarby hade sedan ett stolpskott medan Erland Hellström räddade ett fint skott från Anders Svensson. Nu skiljer bara två poäng för Hammarby upp till Elfsborg.