Lennart ”Nappe” Kärrström är död

Publicerad:
Uppdaterad:
Lennart ”Nappe” Kärrström.
Foto: Anders Ögren
Lennart ”Nappe” Kärrström.

SPORTBLADET

Lennart ”Nappe” Kärrström är död.

Handbollsikonen blev 83 år gammal.

– ”Nappe” var en av de stora, en fantastisk spelare och det är tråkigt att han inte är i livet längre, minns tv-experten Claes Hellgren.

Lennart ”Nappe” Kärrström dog i tisdags efter en längre tids sjukdom och blev 83 år gammal.

Som handbollsspelare inledde han karriären 15 år gammal för Lunden (som senare blev Hammarby) och där blev han kvar mellan åren 1950–1958 och var bland annat med under klubbens första allsvenska säsong innan han lämnade för Eskilstuna Guif.

Spelade boule på Årsta

Den aktiva karriären tog slut 1971 och då hade han även 54 landskamper på meritlistan. Han beskrevs ofta som en riktig bollkonstnär.

Tv-experten och förre stormålvakten Claes Hellgren, 63, följde ”Nappe” genom hans karriär och kände honom väl.

– Framför allt träffade jag honom under alla åren när jag var fystränare i Hammarby. Han spelade boule där ute på Årsta och vi pratades ofta vid. När jag kommenterade matcher på tv pratade vi alltid om det efteråt, minns Hellgren.

Claes Hellgren spelade själv ett par säsonger i Guif, 1974–1978.

– Han var oerhört populär i Guif och vi ska komma ihåg honom som en riktigt bra handbollsspelare. Han var ju aktiv främst på 60-talet, så det var lite före mig. Men jag såg honom spela. Det var en jäkla lirare. ”Nappe” var en av de stora, en fantastisk spelare och det är tråkigt att han inte är i livet längre.

Publicerad: