Publicerad 2014-12-03

Fjärde raka förlusten kom mot Malmö: ”Håller inte”

Ny förlust – och situationen blir allt värre för krislaget Södertälje.

Mot Malmö kom fjärde raka förlusten.

– Det håller inte, så enkelt är det, säger tränaren Janne Karlsson efter 3–4 i Malmö Arena.

Inför seriestart var Södertälje en av förhandsfavoriterna till att vara med och slåss om SHL-platserna. Klubben hade satsat rejält och plockat in en mängd nya spelare.

Men hösten har utvecklats till en mardröm för klubben och för tränaren Janne Karlsson.

Rekryteringen av en ny sportchef har inte gett något resultat, spelare har sparkats och spelare har lämnat.

Och sportsligt går det allt annat än bra. Förlusten mot Malmö var den fjärde raka och Södertälje blir allt mer förankrat i botten av tabellen.

Avgjordes i första perioden

Matchen i Malmö Arena avgjordes i princip redan i den första perioden. Hemmalaget gick ifrån till 3–0, det sista målet kom med bara tre sekunder kvar av perioden.

– Vi bjuder på två billiga mål där vi ställer till det helt i onödan. Malmö är tunga, vi måste kunna freda oss på ett enklare sätt, säger Janne Karlsson, som var besviken över lagets uppträdande i första perioden:

– Vi ställer till det. Inte så att Malmö är först på puckarna, utan vi har full kontroll. Ska vi vara med måste vi få stopp på det. Det håller inte, så enkelt är det.

Kröp närmare i tredje perioden

En av få ljusglimtar i Södertälje den här hösten, backen Robin Press, gav SSK visst hopp med sin reducering i mittperioden. Ett hopp som släcktes när en oattackerad Henrik Hetta tryckte  in 4–1 med tre minuter kvar av perioden.

Södertälje skapade inte speciellt mycket i den tredje perioden, men fick ändå till två reduceringar och skapade spänning i slutminuterna.

För topptippade Malmö ser det betydligt bättre ut för. Skåningarna tog tredje raka segern och ligger nu tvåa i den allsvenska tabellen.

Fotnot: Presskonferensen är hämtad från mrmadhawk.se