Publicerad:

Robert Dahlgren jagar titeln i TCR Scandinavia

Får hjälp av Daniel Haglöf på Mantorp Park

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Foto: STEFAN JERREVANG / TT NYHETSBYRÅN

Det tog 13 år för Robert Dahlgren att vinna STCC.

Men en titel räcker inte och när TCR Scandinavia nu tagit över som nordens starka mästerskap finns Dahlgren kvar Återigen slåss han om en titel.

– Jag är som ett barn på julafton och bara längtar efter att få köra finalen, säger han.

40-årige Dahlgren är en av veteranerna inom svensk standardvagnsracing, han har tävlat i WTCC, i STCC som han vann 2017 och i år i TCR Scandinavia som tog över när STCC gick i konkurs inför säsongen. Nu står mästerskapet inför sin första finalhelg. Den avgörs på Mantorp och Dahlgren som vunnit tre av tio lopp i år har en ledning på 21 poäng före Tobias Brink. Inför finalen är det fyra förare som kan vinna mästartiteln.

– Det känns som om jag vaknade till liv när det var två lopp kvar, då var serielunken avklarad och jag bara längtade till banan igen och nu är det äntligen dags, säger han.

”Som en klassresa”

Målsättningen för hans team PWR Racing har hela tiden varit att vinna båda mästerskapen och till helgen gör Daniel Haglöf, som ägnat säsongen åt det internationella mästerskapet WTCR, comeback. Därmed har Dahlgren hjälp av Haglöf, mästerskapsfemman Mikaela Åhlin-Kottulinsky och rutinerade Peter ”Poker” Wallenberg.

– Det känns som om vi ska iväg på en klassresa och bara ha en fantastisk rolig helg och dessutom för göra det roligaste vi vet, tävla i racing, säger Dahlgren.

– Jag ser verkligen fram emot det.

Inför finalhelgen presenterades också nästa års program för TCR Scandinavia och det blir en storsatsning med 700 000 kronor i prispengar, ett stadslopp i Köpenhamn och en ny juniorklass.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: