Härstedt anmäld efter shortsbråket med Ståhl

Ville få världsmästaren diskad

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Axel Härstedt kastade tio meter kortare än Daniel Ståhl i SM i diskus.

Men rivalen ska ha försökt psyka och få världsmästaren diskad för en reva i shortsen.

Nu är Härstedt anmäld till förbundet.

Med 68,74 vann Daniel Ståhl diskusfinalen på SM i Uppsala. Simon Pettersson tog silver på 64,73 och Axel Härstedt brons på 58,77.

Men tredjepristagaren hade synpunkter på den överlägsne segraren. Enligt Expressen hade Ståhl en reva i tajtsen, vilket kan vara ett brott mot regelverkets krav på hela och rena kläder.

”Vill att Daniel åtgärdar”

Härstedt ska ha vänt sig till domaren för att klaga på Ståhls utrustning.

– Precis innan Daniel ska göra sitt första kast så kommer Axel och protesterar för att Daniel har en reva i byxan. ”Han kan inte kasta i trasiga tävlingskläder”, säger Axel. Jag svarar att jag inte kan stoppa Daniel från att göra sitt kast, men till nästa kast vill jag att Daniel åtgärdar det där, säger Anna Forsberg, domare under tävlingarna, till Expressen.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Axel Härstedt.

”Aldrig varit med om så dålig stämning”

Forsberg var i kontakt med tävlingsledningen och juryn under tävlingarna för att säkerställa att Ståhl skulle få tävla vidare. Världsmästaren tog på sig ett par extra shorts, men ändå ska alltså Axel Härstedt ha fortsatt klaga.

– Jag har dömt de här killarna länge, men jag har aldrig varit med om att det varit så här dålig stämning, säger Forsberg till Expressen.

– Det var ingenting, ingenting som påverkade prestationen. Det spelar ingen roll, säger Härstedt till tidningen.

En annan tävlande, Jakob Gardenkrans, skriver på Instagram att Härstedt är anmäld till förbundet och att han hoppas att de agerar.

”Strålande väder, bra motstånd och lyckan över att man är i superform i en SM final samma dag som man fyller år kunde inte hindra mig från att lämna arenan i gråt” skriver Gardenkrans och fortsätter:

”... i kväll ligger jag på hotellet med en bitter smak i munnen. Idag var inte friidrott friidrott. Idag var friidrott något jag förkastar”.

Sportbladet har kontaktat de inblandade som inte vill inte kommentera uppgifterna.

Publicerad:

LÄS VIDARE