Baseboll-mötet urartade: ”En skam”

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skandalscener utspelade sig i den amerikanska basebolligan MLB i natt.

Ett fem minuter långt slagsmål utbröt mellan Cincinatti Reds och Pittsburgh Pirates efter ett missriktat kast.

– Det är en skam att det här är tillåtet och att de kommer undan med det, säger David Bell, tränare i Reds.

Spelarna i Cincinnati Reds och Pittsburgh Pirates hamnade rejält i luven på varandra i våras.

I natt var det dags igen.

Det började med upprörda känslor i Reds-laget efter att Pirates Keone Kela kastat en boll mot slagmannen Derek Dietrich huvud.

– Det är uppenbart att det var medvetet. Den träffade nästan mitt huvud. Ingen vill någonsin se det. Ingen i vårt lag skulle ens tänka på att göra något liknande, sa Dietrich efteråt.

”Vill inte att barn ska se det”

Men det tog ytterligare ett tag innan det stora slagsmålet bröt ut. Detta efter att Reds Amir Garrett lämnat planen för att ge sig på spelare och ledare vid motståndarbänken i slutet av den åttonde inningen.

– Det verkar som att Amir är ute efter att slåss istället för att spela baseboll varje gång han kliver in på planen. Om någon kommer mot dig, måste du försvara dig, säger Pirates Joe Musgrove.

– Jag försvarar inte det jag gjorde. Det är inte en del av spelet att något sådant ska hända. Ibland tar känslorna över. Jag vill inte att barn ska se det, säger Amir Garrett själv efteråt.

Ytterligare en anmärkningsvärd detalj i matchen var att en av spelarna i tumultet, Yasiel Puig, uppgavs ha blivit trejdad från Reds till Cleveland mitt under matchen, bara minuter innan slagsmålet.

Foto: John Minchillo / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Det är en skam”

Sex spelare och en tränare fick lämna matchen som straff och Pirates vann till slut med 11–4.

Reds tränare David Bell var märkbart upprörd efter matchen och kritiserade Pirates beteende vid kastincidenten, som enligt honom var det som utlöste bråket.

– Det förvånade inte oss eftersom det har pågått hela året. Det är en skam att det här är tillåtet och att de kommer undan med det. De firar det. De stöder det, dundrar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN