Andersson tog världscupvinst

”Nu är man högt upp på molnen”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Det blev en ny svensk succé i världscupen i skicross.

Viktor Andersson vann och tog Sveriges tredje seger på två dagar.

– Coolt som fan. Det är är någonting utöver den vanliga, säger Andersson.

Det svenska skicrosslandslaget har gjort dundersuccé i schweiziska Arosa. Under tisdagen tog man en historisk dubbel i världscupen genom David Mobärg och Alexandra Edebo.

Det följdes upp med en ny seger under onsdagen – då av Viktor Andersson. Han tog ledningen direkt från start och höll hela vägen in i mål. I finalen slutade dessutom vinnaren från igår, David Mobärg, fyra och sist efter en ny fin tävling.

Segern var Anderssons andra i karriären – och den andra i just Arosa.

– Men då vann jag på ett kval. Det var aldrig heatkörning för det var det snö och kaos. Det här känns jävligt bra, säger han.

”Står som åldermannen”

Att med fyra åkare på plats ta tre segrar på två dagar kallar han för någonting utöver det vanliga. 28-åringen inspirerades över knallen dagen innan och även av bredden som laget nu visar upp.

– Det är ju egentligen första året som jag står som äldsta man. Jag har alltid haft någon att följa men nu står jag som åldermannen i gänget och får axla det ansvaret. Att se hur yngre åkare kommer upp och äger är otroligt fränt och väldigt väldigt inspirerande.

Pallplatsen var den totalt sjätte för ”veteranen” och nu hoppas han att svenskarna kan fortsätta rada upp segrar.

– Det är ju självklart planen. Det känns som vi har en väldigt bra grund stå på. Det är väldigt stor skillnad på stor bana och sprintarna men med den åkningen vi har presterat här ska vi absolut fortsätta vara ett slagkraftigt lag.

”Förhoppningsvis ska jag få el i ryggen”

Viktor Andersson berättar att han led av kramp i ländryggen under tisdagen och inte kunde få ut max då, men att problemen var fixade till succén i dag.

– Nu ska vi äta skinka och soppa och sen sova gott för att åka bil till Val Thorens imorgon. Förhoppningsvis ska jag få lite el i ryggen så att den håller sig i schack.

Känns den risig?

– Nej inte just nu. Men nu lever man i en annan värld. Nu är man högt upp på molnen.

Alexandra Edebo åkte ut i semifinalen och slutade trea i den lilla finalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN