Mesta mästarna utslagna i gigantmötet – efter superdrama

Publicerad 2024-02-11

Arsenal är utslaget ur damernas FA-cup.

Det efter en kanonräddning av bortalagets Khiara Keating i slutminuterna.

Jublet ekade på Meadow Park när hemmapubliken trodde att Arsenal kvitterat i åttondelsfinalen hemma mot Manchester City. Arsenal fick en hörna i den sjätte och sista tilläggsminuten av matchen. Bollen gick i en fin båge in mot Citymålvakten som i förstaläget såg ut att släppa in den innan hon till sist kunde stoppa den, precis i höjd med mållinjen.

Arsenalspelarna lyfte sina armar i protest och menade att bollen var inne. Någon reaktion från domarna kom dock aldrig.

– Just nu är vi väldigt besvikna. I slutändan är det är små marginaler, säger Arsenaltränaren Jonas Eidevall till The Guardian.

Gott om chanser

Superchansen var långt ifrån den enda i slutskedet av matchen. Bara några minuter innan hade Kim Little gått på ett avslut som såg ut att ta sig in precis under ribban, men Khiara Keating var där med målvaktshandskarna då också.

– Jag kan inte tillåta mig själv att sörja och stanna i det läget särskilt länge. Jag behöver se framåt och se vad vi gjorde bra idag så att vi kan ta det med oss det framåt, säger Eidevall.

Stina Blackstenius började matchen på bänken, men byttes in i den 66:e minuten. Även svenskkollegan Filippa Angeldal fick göra ett framträdande, mittfältaren byttes in i den 86:e minuten för gästande City.

I och med vinsten med 1–0 är Angedal och hennes City klara för kvartsfinal i FA-cupen. Arsenal får därmed fortsätta vänta på en ny FA-cuptitel. Londonlaget är den klubb som vunnit turneringen flest gånger, senaste gången var dock 2016.