Publicerad 2017-12-03

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Sverige studsade tillbaka direkt från premiärsmällen i VM.

Försvaret och trion Bundsen-Roberts-Gulldén låg bakom den viktiga 25–22-segern.

Nu är grupp B ett getingbo.

Det var en annan aggessivitet i försvaret i det svenska laget från start jämfört med den bleka premiären mot Polen.

Och bakom det stod Johanna Bundsen och räddade i första halvlek fler bollar än vad hon och Filippa Idéhn mäktade med under hela premiären.

Roberts tog chansen

Jamina Roberts fick äntligen chansen från start på vänsternio och tog den.

Däremot såg storstjärnan Isabelle Gulldén ha en bit kvar till toppformen.

Men det var bara fram till paus (11–11).

Direkt i andra halvlek klev Gulldén fram och visade vad hon kan.

Ryck direkt i andra

Sverige gjorde ett ryck direkt signerat Gulldén och Roberts när man gick fram till 15–12 och sedan 19–15 efter en kvart. Då hade Gulldén och Roberts gjort sju av blågults åtta mål efter paus.

Samtidigt visade man upp ett ramstarkt försvar, med Anna Lagerquist och Sabina Jacobsen som nycklar i mittblocket och Bundsen som säker sista utpost. Till slut kunde ungerskorna nästan bara göra mål från kanterna (vilket Sverige fortsatt har svårt med i sina anfall).

Getingbo i gruppen

Trots att Ungern gick ut på en halvpunkt på Gulldén fortsatte hon briljera med sina framspelningar/inspel.

Ungern kom aldrig närmare än två måls underläge

Sveriges seger ihop med Tjeckiens skräll mot Polen tidigare i dag gör grupp B till ett riktigt getingbo där fyra lag verkligen fajtas om plats 2–4 som ger åttondelsfinal. Guldfavoriten Norge lär ju ta hem gruppen.