Lindström.

Fredrik Lindström gav sig ut i full fart i herrarnas sprint i tyska Oberhof.

Hade det inte varit för två bommar i sista skyttet hade han nått en pallplats.

Lindström startade först av alla i sprinten och inledningsvis stormade 23-åringen fram. Han hade bra fart under skidorna, sköt fullt i första skyttet och såg inte alls ut att påverkas den täta dimman och regnet i Oberhof.

Genom att skjuta fullt i andra och sista skyttet hade han nått den där pallplatsen som ingen svensk lyckats nå hittills under säsongen. Men det blev det två bom – och pallplatsen var borta.

– Hade jag träffat ett skott till hade jag verkligen varit uppe på pallen. Men åkningen var det inget fel på, mycket tack vare bra skidor också, sade Lindström till TT efter sjundeplatsen.

Näst snabbast

Hans åktid var den näst bästa av alla i sprinten, bara 0,3 sekunder efter segraren Vitalij Malysjko.

– Det är mer häftigt att jag kunde vara sjua, trots att jag skjutit två bom.

Carl Johan Bergman slutade först på 40:e plats. Men han är inte orolig inför VM i Nove Mesto, Tjeckien, som startar den 7 februari.

– Det är skyttet som har varit lite sämre. Jag vet ju vad jag har kapacitet till så jag känner mig ganska lugn, säger Bergman som fick ett tråkigt slut på sprinten.

– Jag förstörde mina skidor på grund av att jag körde på en sten som inte syntes. Sådant är lite trist. Det var bara 500 meter kvar till mål, men det var ändå synd. Det var ett rejält hack.

Ferry kvar hemma

De andra två svenskarna i startfältet, Ted Armgren och Christoffer Eriksson, slutade 54:a och 63:a.

Björn Ferry har valt att avstå tävlingarna i Oberhof för att kunna vara hemma och träna. Han ansluter till truppen nästa vecka inför tävlingarna i Ruhpolding.

Tyskan Miriam Gössner vann damernas sprint före norska världscupledaren Tora Berger. För svenskorna gick det trögt. Elin Mattsson blev 57:a, Elisabeth Högberg 63:a, Åsa Lif 74:a och Emelie Larsson körde in på 82:a plats.