Världen hyllar Tiger: ”Tidernas comeback”

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Tiger Woods är en vinnare igen.

Nu hyllas legendaren av en hel idrottsvärld.

– Det han har gjort är svårt att mäta med andra prestationer, säger Jesper Parnevik.

Det råder inte längre något tvivel om att Tiger Woods är tillbaka i den absoluta världstoppen.

I natt stod han åter som vinnare efter att ha tagit hem TOUR Championship i Atlanta, den sista och avgörande deltävlingen i PGA-tourens slutspel FedEx Cup.

Detta efter några tunga år präglade av skador, ryggbesvär och personliga motgångar utanför banan.

– Det är verkligen känslosamt. Jag kan knappt fatta att jag har lyckats med detta, efter allt jag gått igenom. De senaste åren har inte varit lätta för mig, men jag har fått ett väldigt stort stöd och nu står jag här igen. Det är svårt att förstå, sa han efter vinsten.

I Aftonbladet Morgon berättar svenske golflegendaren Jesper Parnevik att han är full av beundran för Tigers återkomst – men inte speciellt förvånad efter att följt amerikanens stigande formkurva det sista året.

– Det är fantastiskt. Men jag tycker inte att det var så oväntat. Jag har sett honom förbereda sig i Florida i massa år och såg honom spela i våras . Man såg på honom att han skulle komma tillbaka och vinna snart.

GUIDE: Så spelas Ryder Cup 2018


”Verkligen glad för hans skull”

Parnevik fortsätter:

– Om det är någon som kan ta sig tillbaka till världstoppen är det Tiger. Och det är precis vad han har gjort här nu. Det är fantastiskt och jäkligt kul för hela idrottsvärlden och speciellt golfvärlden.

– Det han har gjort hittills är helt otroligt och svårt att mäta med andra prestationer faktiskt.

Det är dock fler än bara Jesper Parnevik som stämmer in i hyllningskören efter Woods första triumf på fem år.

Vilket år, vilken dag. Mycket att vara glad över i golfvärlden. Stort grattis till Tiger Woods för segern. Verkligen glad för hans skull efter allt hårt jobb han har lagt ner. Golf kunde inte må bättre för tillfället”, skriver världsfyran Justin Thomas på Twitter.

”Mästare vet inte när de är slagna”

Även utanför golfvärlden har Tiger Woods prestation fått stort genomslag.

Grattis Tiger Woods. Det här bevisar att stora mästare aldrig vet när de är slagna. Vilken comeback”, skriver medieprofilen Piers Morgan och får medhåll från den engelske fotbollslegendaren Gary Lineker:

Säkerligen en av de största återkomsterna i sportens historia. Han är tillbaka i vinnarnas inhägnad. Bra spelat Tiger Woods. Otroligt”.

Programledaren Ola Wenström väljer att gå så långt som att slå fast att Tiger Woods återkomst saknar motstycke i idrottsvärlden.

Tiger Woods vinnare igen. Efter fem år, moraliskt förfall, från att ha varit ett fysiskt vrak, utskrattad, uträknad och plats 1 193 i världen för mindre än ett år sen. I mina ögon tidernas största comeback. Mot nya mål efter seger nummer 80. Stenmark vann 86...”.

Publicerad:

LÄS VIDARE