Speedway Elitserien 2018

Vetlandaikonen Jarek Hampel klar för rival

Polske speedwaystjärnan återvänder till elitserien

Av: 

Stefan Holm

Jarek Hampel, 36, körde för Vetlanda under tolv säsonger.
Jarek Hampel, 36, körde för Vetlanda under tolv säsonger.

SPORTBLADET

När transferfönstret öppnar kliver Jaroslaw Hampel in i elitserien igen.

Den polske speedwaystjärnan är klar för Gislavedsklubben Lejonen.

– Vi är överens om alla anspråk men inga papper är skrivna, säger sportchefen Anders Fröjd.

Jaroslaw Hampel körde för Vetlanda i tolv år och blev något av en symbol för klubben. I höstas beslutade dock parterna att gå skilda vägar.

Smålänningarna, som har sänkt lönebudgeten med närmare en miljon kronor, har även gjort sig av med VM-föraren Martin Vaculik.

– Det känns fantastiskt jobbigt att inte ha ”Jarek” med sig på tisdagarna, men så är det. Han fick ett bud som är i paritet med det han hade tidigare, dock med en sänkning, och vi kom inte i mål, säger Mikael Wirebrand, sportchef i Vetlanda.

Även lagkamraterna kommer att sakna sin förre kapten.

– För egen del är det en väldigt jobbig förlust. Vi körde väldigt bra parspeedway och jag hade gjort allt för att ha honom kvar i laget, men det kunde jag tyvärr inte styra. Det är en stor förlust för våra supportrar och alla andra som har sett Jareks utveckling i Vetlanda, säger Tomas H. Jonasson.

Klar för Lejonen

Nu kan Sportbladet avslöja att den 36-årige polacken har hittat en ny arbetsgivare i elitserien. Gregor Kolsut, som har fungerat som Hampels agent under hela karriären, har hjälpt den förre VM-tvåan att förhandla fram ett avtal med ett annat Smålandslag, Lejonen.

– Av någon anledning hade inte Vetlanda råd att ha honom kvar. Då fick jag hjälpa honom att hitta en annan klubb och det har vi lyckats med. Han kommer debutera i Sverige igen, för Gislaved. Kontraktet är redan färdigt, säger Gregor Kolsut, mer känd som ”Speedway-Olle”.

”Inga papper skrivna”

Lejonen har bara registrerat sju förare med ett snitt över 0,500 och kommer att skriva in Jaroslaw Hampel i truppen så snart transferfönstret öppnar, vilket sker efter omgång 4.

– Jarek har erbjudit sina tjänster till oss. Vi är överens även om inga papper är skrivna, säger Anders Fröjd, sportchef och lagledare i Lejonen.

Elitserien i speedway startar nästa tisdag, den 8 maj. I premiäromgången möts Vetlanda–Masarna, Lejonen–Rospiggarna, Smederna–Dackarna och Västervik–Indianerna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Unik bibel – i butik 1 maj!

Publisert:

LÄS VIDARE

Körschema: Här är alla matcher speedway-säsongen 2018

ÄMNEN I ARTIKELN

Speedway Elitserien 2018

Speedway

Jaroslaw Hampel

Mikael Wirebrand

Anders Fröjd

Tomas H. Jonasson