I kväll besegrade man Sandviken med klara 6-2 på bortaplan.

Matchhjälte blev Daniel Andersson med två mål.

Daniel Andersson.

Mycket stod på spel i Göransson Arena under fredagskvällen när serieledande Sandviken gästades av tvåan Villa Lidköping. Vid händelse av bortaseger skulle Villa passera Gästrikelaget och gå upp i ensam serieledning.

Det var också Villa Lidköping som öppnade toppmötet mest inspirerat.

Redan efter 20 minuter hade man ryckt ifrån till en 3-1-ledning efter mål av Mattias Johansson, Jesper Bryngelson och David Karlsson.

En imponerande soloprestation precis före paus signerad Daniel Mossberg gav dock Sandviken välbehövlig kontakt och ett ovisst läge inför den andra halvleken.

Kontrollerade spelet

Men närmare än så kom man aldrig.

I den andra halvleken var det nämligen Villa Lidköping för nästan hela slanten.

Laget kontrollerade stora delar av spelet och stängde mycket effektivt ner Sandvikens fruktade anfallstrio. Istället för kvittering kom 4-2 i 68:e minuten genom Daniel Andersson och tre minuter före slutet kunde samme Andersson även göra 5-2 med ett distinkt avslut.

Matchen slutade till sist 6-2 till bortalaget, som nu alltså tar över serieledningen.

Guldfavoriten Sandviken ser däremot ut att ha hamnat i en formsvacka. Efter att ha inlett säsongen med fyra raka segrar har man plötsligt bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna.