Anja Pärson rasar mot Fis efter beslutet mot svenska laget

Av: Petra Thorén, Hilda Djupenström

Publicerad:
Anja Pärson.
Foto: Lotte Fernvall
Anja Pärson.

Svenska damlandslaget i alpint stoppades från tävlingarna i finska Levi – vilket slår hårt mot slalomhoppet Anna Swenn-Larsson.

Nu rasar skidprofilen Anja Pärson mot Fis, som hon anser lägger sig platt.

– 200 poäng går inte att hämta hem mot resten av världscupen för att vinna slalomcupen i år, skriver Anja Pärson på Instagram.

Mitt under pågående tävlingar i finska Levi får Sportbladet beskedet att det svenska landslaget får åka hem.

– Vi har fått klartecken för vår hemresa från det finska smittskyddet, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter för Sportbladet.

Det blir en tung hemresa. Det svenska damlaget sattes i karantän efter att damchefen Christian Thoma testade positivt för covid-19 och laget missar världscuppremiären i slalom.

Tycker de lagt sig platt

Det kommer att slå hårt mot Anna Swenn-Larsson, landslagshoppet slalom, vilket fått skidprofiler att reagera. Den före detta storstjärnan Anja Pärson rasar på sina sociala medier mot Fis alpina sektion, som hon menar lagt sig platt mot beslutet från de finska myndigheterna.

Hon påpekar att hon förstår allvaret i beslutet och situationen kring coronapandemin, men väcker frågor om konsekvenserna.

Så här skriver Anja Pärson på sitt Instagram: ”Jag förstår verkligen Finlands beslut och allvaret i att alpina världscupen INTE ska vara en risk för att sprida smittan vidare. Frågan är så mycket större än om Anna och resten av svenskarna ska få åka eller inte. Men att @fisalpine lägger sig platt är bara sorgligt. Hur kommer det bli i vinter? Kommer landslag mörka smittade åkare och tränare för risken att hela laget stängs av är för stor? Fotbollslag, hockeylag får tävla vidare trots smitta i lagen. Idrotter har en stor uppgift mot samhället att både ge underhållning, uppnå sina målsättningar och drömmer inom deras sport MEN även ta ansvar för pandemin. Tufft men så viktigt!! Vad säger ni? Hur går era tankar?”.

”Värsta som kunde hända”

Slalomstjärnan Anna Swenn-Larsson är bedrövad över att inte få tävla:

– Jag var glad att det var två tävlingar den här helgen. Men nu är det ju det värsta som kunde hända. Det är en femtedel av vår slalomsäsong som bara rycks ifrån en, har hon sagt till TT.

Det svenska laget siktar nu på Norrbotten, där karantänen fortsätter. Landslaget åker sträckan med bil.
– Det känns ju lite bittert, när man vet att tjejerna är friska. Men vi är gäster i ett annat land och får förhålla oss till deras regler. Vi testades alla senast igår igen och det är ingen annan som har testat positivt, säger Tommy Eliasson Winter.

Publicerad:

LÄS VIDARE