Hope Solo sågar Zlatan: ”Han är en hycklare”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Alex Grimm / Getty Images Europe

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic kritiserade LeBron James – som gav svar på tal.

Nu ger sig Hope Solo in i diskussionen.

– Jag tror inte att Zlatan är välutbildad, säger hon till BeIN Sports.

Nyligen kritiserade Zlatan Ibrahimovic LeBron James för att basketstjärnan tar ställning i frågor utanför basketplanen. LeBron svarade därefter Milan-anfallaren där han sa att han ”aldrig kommer vara tyst om saker som han tycker är fel”.

Därefter förtydligade svensken sitt uttalande.

– Rasism och politik är två olika saker. Politik delar världen, idrottare förenar den. Idrottare ska vara idrottare, politiker ska vara politiker, sa Ibrahimovic tidigare i veckan.

Zlatan kommer inte förändra världen

Nu ger sig den tidigare målvakten Hope Solo in i diskussionen – och hon står bakom LeBron.

– Var ska jag ens börja? I USA kallar vi det för hycklare. Att ens säga att idrottare ska vara tysta, att LeBron ska vara tyst, det är ett politiskt ställningstagande. Jag tycker att Zlatan är fånig. Han ska inte kommentera amerikansk politik. Du ser inte LeBron kommentera svensk politik. Jag tycker att Zlatan är en dåre som inte tror att idrott har med politik att göra. Han kritiserade LeBron för att göra exakt samma sak som han själv gör, säger Solo till BeIN Sports och fortsätter:

– Jag brukade verkligen gilla honom, men jag tror inte han är välinformerad eller välutbildad. Jag tycker hans kommentarer är obildade, dåraktiga och dumma. Jag tycker han är en hycklare. Vad jag vet är att tystnad aldrig förändrar världen – och Zlatan kommer troligen inte heller förändra världen.

Publicerad:

LÄS VIDARE