Colombia och Ecuador närmar sig

Gonzalo Higuain räddade Argentina från ett praktfiasko.

Och nu tätnar striden i den Sydamerikanska VM-kvalgruppen.

– Det var mer fajt än fotboll, sa Lionel Messi.

Argentina tappade värdefulla poäng borta mot Peru under natten till onsdag. Real Madrid-anfallaren Gonzalo Higuain räddade sitt landslag när han kvitterade hemmalagets ledning i slutet av den första halvleken.

Carlos Zambrano satte ledningsmålet för Peru redan i den 22:a minuten och laget hade chans på minst ett till. Peru tilldömdes en straff tidigt i matchen – men den argentinska målvakten Sergio Romero stoppade Claudio Pizzaros försök från elva meter.

– Vi visste att det skulle vara så här, alla vill slå oss. Sedan är det tufft att spela borta mot Peru och planen var inte bra, förklarade Javier Mascherano den svaga insatsen.

Messi, som har gjort nio mål på de fem senaste landskamperna, gjorde en blek figur.

– Det var mer fajt än fotboll, vi kunde inte spela som vi ville, sa Messi, som markerades effektivt och inte fick utrymme att dominera, enligt TT.

Paraguay - nattens förlorare

Argentina har 14 poäng efter sju matcher men kan absolut inte slappna av. Både Colombia, som vann med 3-1 mot Chile, och Ecuador som fick lika (1–1) mot Uruguay.

Tisdagens stora förlorare var Paraguay som hemmaförlorade med 2-0 mot Venezuela. Paraguay som tog sig till kvartsfinal i VM för två år sedan är hjälplöst sist i kvalgruppen. Laget har fyra poäng efter sju matcher.

De fyra bästa Sydamerikanska lagen avancerar automatiskt till VM i Brasilien. Femman i gruppen ställs i ett playoff mot ett lag från den asiatiska kvalgruppen.

Så spelade lagen

Peru: Raul Fernandez, Luis Advincula, Carlos Zambrano, Alberto Rodriguez, Yoshimar Yotun, Rinaldo Cruzado, Carlos Lobaton (Josepmir Ballon, 46), Luis Ramirez (Paolo Guerrero, 86), Andre Carrillo (Paolo Hurtado, 76), Jefferson Farfan, Claudio Pizarro.

Argentina: Sergio Romero, Hugo Campagnaro, Ezequiel Garay, Federico Fernandez, Marcos Rojo, Javier Mascherano, Fernando Gago (Pablo Guinazu, 60), Angel Di Maria (Maxi Rodriguez, 89), Lionel Messi, Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuain.