Hansdotter avslutade säsongen på pallen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

På pallen i säsongsavslutningen

1 av 2 | Foto: AP

Hon var redan klar segrare i slalomcupen inför dagen. Svenska slalomesset Frida Hansdotter avslutade dock säsongen i stil med en pallplats i världscuptävlingen i St:Moritz.

Efter en sjätteplats i det första åket stod redan klara slalomcupsegraren Frida Hansdotter för ett fint andraåk. När hon gick i mål gjorde hon det med 56 hundradelar tillgodo på dåvarande ledaren Michaela Kirschgasser.
Ledningen höll dock inte länge. Slovakiskan Veronika Velez Zuzulova, som gått en tuff kamp med svenskan om segern i slalomcupen, tog direkt över ledningen från Hansdotter som nästa startande.

Shiffrin överlägsen

Vinnare blev dock amerikanskan Mikaela Shiffrin, som efter att ha varit snabbast i förstaåket defilerade i mål i andraåket, med totalt över två sekunder tillgodo till Zuzulova.

Hansdotters åk räckte dock till en tredjeplats i St.Moritz, efter att norskan Nina Loeseth och fransyskan Natasia Noens kört ur. Den senare, som låg tvåa efter första åket, råkade ut för en otäck krasch på sitt andraåk. Den bedrövade fransyskan fick hjälpas haltandes av banan efter hennes tråkiga slut på säsongen.

"Grädden på moset"

För Frida Hansdotter blev det dock ett fint slut på en för henne fantastisk säsong.
– Det känns magiskt. Det är verkligen en dröm som gått i upplevelse. Det är grädden på moset, säger Hansdotter till SVT efter att hon fått ta emot pokalen för segern i den totala slalomcupen.
Nyckeln till framgången – jämnhet.
– Min höga lägstanivå. Har jobbat för att vara på topp i varje lopp, säger svenskan.

Pietilä-Holmner sexa

Maria Pietilä-Holmner gjorde precis som landsmaninnan Hansdotter ett fint andraåk i slalomcupsavslutningen efter en tiondeplats i det första åket. Ett förstaåk som hon själv beskrev som "lite för fegt" i SVT:s sändning. Pietilä-Holmners andraåk räckte till en sjätteplats. Anna Swenn Larsson slutade på 19:e plats och Emelie Wikström åkte ur i sitt andra åk.

Helfranskt i storslalom

I herrarnas storslalom var André Myhrer enda svensk i tävlingen. Efter en elfteplats i första åket så åkte svensken ur nästan direkt efter att han startat den andra åket.
Vinnare blev Thomas Fanara, som toppade en helfransk pall tillsammans med Alexis Pinturault och Mathieu Faivre.
 

Publicerad: