Haglund hattrickhjälte för Sirius

Publicerad 2018-10-28

Efter femton omgångar parkerade Sirius på jumboplatsen. På söndagen tog man chansen att dra ifrån i bottenstriden. Efter 4–2 mot Brommapojkarna är Uppsalalaget nu så gott som klara för spel i allsvenskan även nästa år.

Att mycket stod på spel syntes inte minst i desperationen och emellanåt kaoset framför båda lagens mål på den för dagen rejält kalla Studenternas IP där Brommapojkarna något oväntat ägde inledningen av matchen.
Oväntat då BP bara hade tagit en poäng på de fem senaste matcherna samtidigt som hemmalaget kom med två raka segrar och innan dess två oavgjorda dito.
Efter 32 minuter slog dessutom Philip Hellqvist till med en drömträff för gästerna. Hellqvist tog – i språnget – emot ett fint inlägg från Johan Falkmar och styrde in bollen med en perfekt tajmad volley.

"Philip" i fokus

Och just Philip var ett gångbart namn den här kvällen. Bara två minuter senare replikerade nämligen Philip Haglund med en perfekt nickträff till 1–1, Siriusmittfältarens åttonde mål för i år.
Och fler skulle det bli.
Tio minuter efter pausvilan bjöds Philip Haglund på sitt andra mål för dagen då han krutade in 2–1 med en drömträff med vänstern när den susade förbi Nikola Petric i BP-målet.
Krutröken hade knappt lagt sig när Robert Åhman Persson sedan höll sig framme och minuten senare forcerade in en nernickad boll från Moses Ogbu till 3–1.
Men Philip Haglund var inte nöjd.
31-åringen fullbordade ett hattrick när han i 63:e minuten tog emot ännu ett inlägg från speldirigenten Sam Lundholm, tvärvände och drog iväg en boll som smet förbi en BP-back och in till 4–1 för Sirius.
Uppsalalagets tre snabba mål blev såklart en svårparerad smäll i solarplexus på gästerna som bara har vunnit en enda bortamatch på hela säsongen, mot Örebro den 11 augusti.
Det var ett tag sedan Brommapojkarna vann överhuvudtaget, nämligen 16 september hemma mot Djurgården. Lägg därtill att Stockholmslaget inte har gjort fler än två mål i någon match.
Det blev ett andra här med, av Philip Hellqvist som därmed blev tvåmålsskytt med tolv minuter kvar till full tid. Men sedan var det slutmålat även om man hade en tredje boll inne, som dock dömdes bort på grund av en knuff i närkampen som föregick målet.