”Jag gick på det klassiska gubbhörnet”

Publicerad 2017-01-19

ÄNGELHOLM. Skånederbyt blev dramatiskt. Då klev Lars Bryggman, 24, fram och frälste Malmö i förlängningen.

– Jag gick på det klassiska gubbhörnet, säger han till C More.

Senast Lindab arena dukade upp för Skånederbyt vann Malmö med 7–6 i en galen match mot Rögle.

Under torsdagen möttes lagen återigen i Ängelholm och det blev återigen en jämn historia. Först efter förlängning fick Malmö in 2–1-målet som betydde ett poäng mer än värsta rivalen.

Lars Bryggman, som har imponerat efter att Malmö tog in honom från allsvenska Pantern, fick friläge och avslutade distinkt – och gav Malmö extrapoängen i derbyt. Dessutom bröt Malmö en negativ trend med tre raka förluster medan tabelljumbon Rögle har nu sju raka förluster.

– Jag gick på det klassiska gubbhörnet. Kul att den gick in, sa Bryggman till C More efter matchen.

Den 24-årige forwarden fortsatte sen med att ge ett omdöme om derbyt:

– Det var högt tempo, som derby ska vara. Jäkligt kul att vi gick segrande ur det, sa han till C More.

Malmö, som jagar en slutspelsplats, tog kommandot i matchen och fick även in ett ledningsmål i den första perioden. Frederik Storm jobbade med pucken bakom Rögles kasse och spelade fram Konstantin Komarek som dundrade in sitt femte mål för säsongen.

”Hittat tillbaka till det spelet jag vill spela”

I andra perioden ryckte Rögle upp sig – och Timothy Liljegren sköt in 1–1. Den 17-årige backtalangen imponerade stort när han fick chansen i SHL i fjol, men den här säsongen har varit tuff. Först drabbades han av körtelfeber, sen tog han ingen plats i laget för att sedan lånas ut till Timrå i allsvenskan.

Mot Malmö var Liljegren tillbaka i Rögles tröja.

– Jag har hittat tillbaka till det spelet jag vill spela. Det känns bra nu, sa Liljegren till C More efter den andra perioden.

Så här sa han om känslorna att göra mål:

– Väldigt skönt. Speciellt i första matchen hemma mot Malmö och fullt på läktarna. Så det var skönt.