Så ska SVT ersätta Pops i Vinterstudion

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
André Pops.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
André Pops.

André Pops lämnar Vinterstudion. 

Nu letar SVT efter hans ersättare. 

– Vi har flera bra interna kandidater som gjort tv i många år, säger sportchefen Åsa Edlund Jönsson. 

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYR N
Yvette Hermundstad kommer att få en större roll.

André Pops har varit ansiktet utåt för SVT Sport och framför allt Vinterstudion. Nu lämnar han programmet efter flera år för SVT:s nya morgonprogram ”Morgonstudion”. 

Yvette Hermundstad, som delat på Vinterstudion med Pops, kommer därmed att få ta större ansvar, men SVT kommer även att plocka in en ersättare. 

– Yvette har delat på värdskapet och kommer att få en större roll. Exakt vad det innebär får vi se. Däremot kommer vi att behöva en programledare till. Det är inte rimligt att någon jobbar 16 helger i rad så vi kommer att behöva en till men det är inte klart vem, säger sportchefen Åsa Edlund Jönsson och fortsätter: 

– Vinterstudion är i trygga händer. Det är klart att André har varit väldigt betydelsefull och gjort jättemycket för den succé Vinterstudion är i dag. Som chef är jag bara glad och stolt att vi fostrar personer som är attraktiva för andra uppdrag inom SVT.

”Flera kandidater”

Den nya programledare kommer med största sannolikhet vara ett välkänt ansikte för SVT:s sporttittare. 

– Vi har flera bra interna kandidater som gjort tv i många år. Det kommer krävas vana vid långa och krävande direktsändningar. Det blir ett krav, säger Edlund Jönsson och fortsätter: 

– Jag tror att vi kommer att hitta någon på sporten. 

Publicerad:

LÄS VIDARE