”Jag ska faktiskt på en dejt i dag”

Anna Holmlund har kastat rullstolen och kämpar vidare: Ibland vill jag lägga mig ner och dö

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Anna Holmlund fortsätter att överraska läkarna med sin rehabilitering efter hjärnskadan.

När skicross-stjärnan på måndagen besökte TV4 kunde hon göra det utan sin rullstol och med flera glädjande besked.

– I kväll ska jag på dejt, säger 32-åringen.

Anna Holmlund var en firad idrottsstjärna fram till olyckan i Italien 2016. Skicrossåkaren ådrog sig då en hjärnskada efter en krasch och har sedan dess kämpat för att komma tillbaka till en fungerande vardag.

”Skönt att bestämma själv”

Läkarna fruktade till en början att hon aldrig skulle kunna andas själv igen men Holmlund fortsätter att överträffa prognoserna. När hon på måndagen besökte ”Malou efter tio” i TV4 gjorde hon det utan rullstol och genom att själv berätta om sina otroliga framsteg.

Foto: tv4

– Jag ska på dejt i dag. Det är alltid skönt att träffa någon och han har också en hjärnskada, säger Holmlund.

Vad vet du om honom?

– Ingenting. Bara att han också har en hjärnskada.

Anna Holmlund berättade också om hur hon nu nått så långt i sin rehabilitering att hon bor själv och till stora delar planerar sin egen vardag.

– Jag har alltid stöd hemma men jag bestämmer själv hur dagen ska se ut, så det är skönt. Jag skriver ett schema, typ klockan tio ska jag träna, klockan ett äter jag lunch och klockan två är det vila. Inte för att jag själv vill vila men läkarna säger att det är något jag måste.

”Vill lägga mig ner och dö ibland”

En stor del av framgångsreceptet är Holmlunds benhårda vilja och kärlek till hård träning. Bronsvinnaren från OS 2014 berättar att hon till och med tränar mer nu än under sin aktiva och alltid är som lyckligast när hon får styrketräna.

Men det finns så klart dippar också.

– Ibland vill jag lägga mig ner och dö men det går inte. Det är jobbigt, det är det, men det går ändå bra. Man tar en dag i taget och träning älskar jag ju verkligen. Då mår jag bra, när jag tränar. Det är inte ofta annars men då mår jag verkligen bra.

Anna Holmlund säger i programmet att hennes mål nu är att lära sig tala bättre och att återfå funktionen i sin högra arm.

Publicerad:

LÄS VIDARE