Följ Ungern-Sverige

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-09

Grupp B

Matchstart: 4.45

Sverige höll jämna steg med Ungern inledningsvis. Men efter några misstag från svenskorna och två utvisningar ryckte Ungern till sig en 9-4-ledning efter 13 minuter.

En ungersk utvisning gav Sverige chansen att närma sig målmässigt, men det blev bara ett reduceringsmål till 5-9. Ytterligare två bra chanser missades.

Lagen följdes åt och vid ställningen 7-11 efter 22 minuter drabbades Sverige av en ny utvisning. Den spelade svenskorna av på ett bra sätt och lyckades ”vinna” utvisningen med 2-1.

25 minuter in i matchen hade Sverige kommit upp i 10-12.

I slutet av halvleken såg Ungern ut att koppla ett nytt grepp med två snabba mål, men Sverige kom tillbaka med tre raka mål.

Resultatet i halvtid var 14-15.

Andra halvlek

Lagen fortsatte att följas åt i målprotokollet i inledningen av den andra halvleken. Therese Bengtsson ersatte Madeleine Grundström i målet och gjorde några fina räddningar. Efter sex minuter drog Ungern på sig två utvisningar i rad, men Sverige lyckades bara spela jämnt under de dryga tre minuterna i numerärt överläge. Ställningen efter tio minuter var 18-20 till Ungern.

Därefter följde en period där lagen följdes åt. Det var ett eller två måls skillnad och efter 16 minuter var ställningen 23-21 till Ungern.

Ett par svenska missar, friläge av Helgesson och stolpskott av Fredén, gav Ungern chans att koppla ett starkare grepp om matchen. Två måls övervikt blev fyra och med nio minuter kvar att spela var ställningen 21-25.

Sverige lyckades inte närma sig, utan Ungern drog ifrån till 28-22. Efter drygt 25 minuter fick Sverige chansen att spela med två spelares övervikt. Men flera fina räddningar av Ungerns målvakt Katalin Palinger och några svenska missar gjorde att Sverige inte fick ut något av de ungerska utvisningarna.

Matchen slutade 30-24 till Ungern.