Favoriterna fortsätter vinna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-10

Andra raka för Brasilien och Argentina

I första omgången av OS-fotbollen var favoriterna illa ute – men vann utan att imponera.

I söndagens omgång gick det desto bättre.

Brasilien och Ronaldinho hade målkalas mot Nya Zeeland, Lionel Messis Argentina vann mot ett ojämnt Australien.

Messi kramas om av Riquelme.

Ronaldinho blev tvåmålsskytt när hans Brasilien enkelt besegrade Nya Zeeland med 5–0.

Lagkaptenen var inblandad i det mesta och såg till så att Brasilien gick upp i ledning i grupp C.

Nya Zeeland sopades av banan när Anderson satte 1–0 redan i den tredje minuten och Alexandre Pato utökade till 2–0 tio minuter före paus.

Messi i spetsen

Ronaldinho gjorde 3–0 i en frisparkssituation i den 55:e minuten och kunde sedan fortsätta med mål nummer två på straff, sedan han blivit neddragen av Sam Jenkins.

Sobis Rafael avslutade målkalaset på övertid, efter framspelning från Ronaldinho.

Argentinas match mot Australien (grupp A) blev inte lika målrik, men de regerande olympiska mästarna fick med sig 1–0 från mötet.

Argentinarna, med Messi i spetsen, hade flera chanser på ledningsmål, men inte förrän 14 minuter före full tid kom det avgörande målet genom Ezequiel Lavezzi.