Samuel Påhlsson spräckte målnollan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-02

Allt om nattens matcher

Samuel Påhlsson svarade för säsongens första mål när hans Columbus föll mot Chicago.

Samuel Påhlssons första mål för säsongen. Passningspoäng för Daniel Alfredsson och Erik Karlsson.

Här följer en sammanfattning av nattens NHL-matcher.

San Jose hade finbesök under nattens match mot Ottawa. På läktaren satt djurgårdslegendaren Lasse Björn, 77, morfar till Sharks-backen Douglas Murray. Enligt tv-kanalen FSN var det första gången Björn såg sitt barnbarn i NHL.

Björn fick se Murray och Sharks ta en säker 5-2-seger. Murray gjorde som vanligt en stabil insats i försvaret och fick ofta förtroendet att döda utvisningar. I tredje perioden åkte han dock ut tre gånger själv.

Ottawa spelade med två svenskar – lagkaptenen Daniel Alfredsson och rookiebacken Erik Karlsson. De två låg bakom Milan Michaleks 2-4-mål i den andra perioden.

Karlsson gjorde en bra match och kom alltid ut på isen när det vankades power play för Senators. Hans totala speltid blev 21:20, varav 5:36 var i numerärt överläge.

Det krävdes ett straffmaraton för att få fram en segrare i mötet mellan Chicago och Columbus.

Efter 65 minuters spel stod det 3-3 och ismaskinen spolade upp den sedvanliga mittremsan för att underlätta för straffskyttarna.

Marian Hossa gjorde mål för Chicago i den andra omgången och Columbus Jakub Voracek kvitterade i tredje.

Sedan dröjde det ytterligare åtta rundor innan någon lyckades göra mål.

Till slut lurade Chicagos back Brent Seabrook målvakten Steve Mason med en snygg skottfint och en hög backhandavslutning.

Det var den 22:a straffen…

I matchen gjorde Columbus center Samuel Påhlsson sitt första mål för säsongen. Framspelad av Kristian Huselius satte Påhlsson 2-1 efter 14:15 av andra perioden.

Los Angeles hade länge greppet om segern i matchen mot lokalkonkurrenten Anaheim, men Ryan Whitney och Todd Marchant såg till att Ducks kom ikapp till 3-3.

Men Kings lyckades ändå knipa segern via ett sent mål av backen Jack Johnson.

Stjärncentern Marc Savard har skrivit ett sjuårskontrakt värt motsvarande 205 miljoner kronor med Boston Bruins. Lönetaksträffen är 4,2 miljoner dollar.

De senaste fyra säsongerna har playmakern Savard, som inte är med i Kanadas preliminära OS-trupp, snittat 67 assists och 90 poäng per säsong.

I år har han varit skadad och bara spelat 11 matcher (10 poäng, 4+6).