Skuru är klara för ny SM-final

Publicerad 2016-05-05

Skurus handbollsdamer gjorde semifinalprocessen kort med VästeråsIrsta och är klara för tredje raka SM-finalen.

23–20 hemma i Eriksdalshallen betydde 3–0 i matcher.

Det var samtidigt Skurus sjunde raka seger över dagens motståndare, som hängde med bra inledningsvis. Men när rycket kom gick det undan för Skuru.

Fem raka mål, från 9–8 till 14–8 blev matchavgörande.

Landslagsspelaren Carin Strömberg stänkte in sex av de 14 målen i första halvlek och fyllde på med två till efter pausen. SM-finalen blir hennes sista match för klubben. Till nästa säsong flyttar hon till Viborg i danska ligan.

”Känns toppen”

– Superskönt, det har varit målet hela säsongen. Det känns toppen. Vi vinner på att vi är ett grymt kollektiv, säger Strömberg till SVT.

VästeråsIrsta gjorde ett seriöst försök att störa Skuru efter pausen. Dessvärre tvingades Alexandra Bjärrenholt halta av planen tidigt i andra halvlek med en befarad knäskada. VästeråsIrsta gjorde ändå en stark andra halvlek och knappade in till tre måls underläge i slutet.

I den andra semifinalserien är det 1–1 i matcher mellan Sävehof och Lugi. Den tredje semifinalen spelas i Partillebohallen på söndag.